Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon napada

U srbijanskom Obrenovcu uvode ''obavezno povečerje'' za migranite

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Migrantima smještenim u bivšoj vojarni u Obrenovcu bit će vremenski ograničeno kretanje i moći će izlaziti vani samo uz odgovarajuće dozvole nakon napada migranata na ženu s djecom.

Da se migrantima uvodi i “obavezno povečerje” što znači da nakon 22 sata neće moći izlaziti do jutra, potvrdio je predsjednik općine Obrenovac Miroslav Čučković, prenose beogradski elektronički mediji.

Pročitajte i ovo Spašavanje migranata iz Kupe HGSS i policija VIDEO Dramatična akcija: Zapeli na slapu u Kupi, spašavali ih po noći Ministar obilazi granicu Najavio ulaganja Davor Božinović o stanju na granici: "Da policija nije dobro opremljena, teško bismo mogli govoriti o učinkovitosti"

Ove odluke donijete su nakon incidenta u ovoj beogradskog prigradskoj općini u kome je jedna žena dok je šetala s bebom i dvoje malodobne djece napadnuta, a kako je rekla policiji, napadači su bili migranti.
Prema navodima njezina brata migranti su joj pokušali oteti kolica s bebom ali se uspjela obraniti uz pomoć slučajnog prolaznika.

Srbijanski ministar rada i socijalne skrbi Aleksandar Vulin potvrdio je da će biti uvedene posebne mjere kontrole u Obrenovcu i apelirao da građani ne donose sud prije nego što završi istraga koja je u tijeku.

U privremenom prihvatnom centru u obrenovačkoj vojarni trenutačno boravi 550 migranata, uglavnom muškaraca iz Pakistana i Afganistana. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene