Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zbog greške automata, parking platili 100.000 eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamislite da dan nakon djelomično obavljene praznične kupnje ustvrdite kako vam je bankovni račun blokiran, jer vam je automat za naplatu parkirališnog mjesta pred trgovačkim centrom na kojemu ste ostavili svojeg limenog ljubimca tek nekoliko sati, uz prethodno uredno plaćen parking kreditnom karticom, zaračunao 10.000 puta višu svotu od predviđene.

To se prošli tjedan dogodilo skupini od 26 Norvežana iz grada Trondheima koje je parking pred jednim trgovačkim centrom skupo stajao - u prenesenom i stvarnom značenju.

Pročitajte i ovo Rotacijska garaža u Puli - 4 Naš proizvod Ovo je prva rotacijska garaža u Hrvatskoj: Pogledajte koliko će stajati parking Ilustracija Veliki problem Cijene parkirnih mjesta i garaža u Zagrebu brutalno rastu: Iznosi graniče sa zdravim razumom

Nemalo su se iznenadili kad su ih sutradan iz banke obavijestili da im je bankovni račun blokiran zbog prekoračenja u iznosu od 200.000 do 800.000 kruna ili maksimalno oko 100.000 eura. Toliko ih je, kako se naknadno ustanovilo, stajalo parkiranje pred trgovačkim centrom, 

Naime, zbog kompjutorske pogreške, automat za naplatu parkinga, zaračunao im je 10.000 puta višu svotu od predviđene, što je odmah evidentirano, budući su platitili bankovnom karticom.

"Jednima je automat zaračunao 200.000, a drugima čak 800.000 kruna. Možete zamisliti šok što su ga u prvi trenutak doživjeli usred ionako grozničave predbožićne šoping atmosfere", rekao je za državni radio NRK upravitelj Trondheim Parkinga Steinar Myhr. Pogreška je vrlo brzo uočena i ispravljena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene