Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zamislite da dan nakon djelomično obavljene praznične kupnje ustvrdite kako vam je bankovni račun blokiran, jer vam je automat za naplatu parkirališnog mjesta pred trgovačkim centrom na kojemu ste ostavili svojeg limenog ljubimca tek nekoliko sati, uz prethodno uredno plaćen parking kreditnom karticom, zaračunao 10.000 puta višu svotu od predviđene.


To se prošli tjedan dogodilo skupini od 26 Norvežana iz grada Trondheima koje je parking pred jednim trgovačkim centrom skupo stajao - u prenesenom i stvarnom značenju.

Vezani članci Fail Obračun na parkiralištu zbunio promatrače: Ona ga udara, a on tvrdoglav kao vol Proslava rođendana (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Srbija na nogama nakon najave da će Tesla na hrvatski euro: "To je prisvajanje kulturnog naslijeđa"

Nemalo su se iznenadili kad su ih sutradan iz banke obavijestili da im je bankovni račun blokiran zbog prekoračenja u iznosu od 200.000 do 800.000 kruna ili maksimalno oko 100.000 eura. Toliko ih je, kako se naknadno ustanovilo, stajalo parkiranje pred trgovačkim centrom, 

Naime, zbog kompjutorske pogreške, automat za naplatu parkinga, zaračunao im je 10.000 puta višu svotu od predviđene, što je odmah evidentirano, budući su platitili bankovnom karticom.

"Jednima je automat zaračunao 200.000, a drugima čak 800.000 kruna. Možete zamisliti šok što su ga u prvi trenutak doživjeli usred ionako grozničave predbožićne šoping atmosfere", rekao je za državni radio NRK upravitelj Trondheim Parkinga Steinar Myhr. Pogreška je vrlo brzo uočena i ispravljena.