Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osuđeni krijumčari

Zbog droge obješeno 11 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Iranu je obješeno jedanaest osuđenih krijumčara droge u posljednjem u nizu pogubljenja u toj zemlji.

Krijumčari droge pogubljeni su u zatvoru u gradu Shirazu, glavnom gradu pokrajine Fars, nakon što je vrhovni sud potvrdio njihove presude, izvijestila je državna televizija.Amnesty International kaže da je Iran, koji ima 75 milijuna stanovnika, drugi iza Kine po broju pogubljenja. Prošle godine u Iranu su pogubljene najmanje 252 osobe.

Teheran kritike njegova pravosudnog sustava odbacuje tvrdeći da provodi islamski zakon i odgovara na veliki problem trgovine drogom. Državna televizija je navela da snage sigurnosti svake godine u pokrajini Fars otkriju 60 tona droge.

Iran je tranzitni pravac za droge prokrijumčarene iz susjednog Afganistana koji proizvodi više od 90 posto opijuma u svijetu. Više od 3500 pripadnika iranskih snaga sigurnosti ubijeno je od revolucije u sukobima s krijumčarima droge. (Hina)

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene