Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ogrnuli se zastavama BiH

Zbog bijede najavili samospaljivanje, policija im oduzela benzin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica nekadašnjih pripadnika Armije Bosne i Hercegovine u utorak su stigla pred sjedište vlade Federacije BiH u Sarajevu najavljujući kako će se tamo spaliti u znak prosvjeda zbog teškog stanja u kojemu žive, no u toj ih je nakani spriječila policija koja im je oduzela plastične boce s benzinom.

Šefik Muminović i Džemail Zahirović, iz Živinica kod Tuzle, u Sarajevo su stigli nakon dvodnevnog putovanja kojega su prošli uglavnom pješačeći.

Pročitajte i ovo U Sarajevu održan prosvjed podrške Palestincima - 7 "Uništava sve pred sobom" FOTOGALERIJA U Sarajevu održan prosvjed podrške Palestincima: "Izrael je najgori okupator na svijetu" Plakati u Tuzli o podjeli BiH Policija traga za počiniteljima Otkriveno tko je lijepio plakate o podjeli BiH između Srbije i Hrvatske: "Borimo se za državu zasnovanu na pravdi i istini"

Pred zgradom vlade FBiH pojavili su se ogrnuti zastavama Republike BiH i uz natpis "Borci u smrt zbog lopova i gladi".

Zahirović je novinarima kazao kako se na ovaj čin odlučio iz očaja jer već dvadeset godina živi u krajnoj bijedi, a isti problemi na ovakav prosvjed natjerali su i Muminovića, koji je nakon rata dobio otkaz u rudniku i od tada živi bez ikakvih primanja.

Dvojica prosvjednika su po dolasku u Sarajevo najavili kako od prosvjeda neće odustati te da će inzistirati da ih primi i njihove zahtjeve sasluša netko iz vlade Federacije BiH ili iz Predsjedništva BiH. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene