Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Završena talačka kriza u Italiji, otmičar oslobodio djecu iz jaslica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predao se i svu je djecu oslobodio 35-godišnji Crisitan Familiari, koji je naoružan nožem upao u srijedu oko 10 sati u privatne jaslice "Il girotondo" u gradu Reggio Calabriji na jugu Italije i desetoro djece i odgojiteljicu uzeo kao taoce te im prijetio smrću.

 Ubit ću djecu, prijetio je otmičar. Prvotno je objavljeno kako je među otetom djecom i njegov sinčić te kako mu žena nakon rastave ne dopušta vidjeti dijete, ali kasnije je ustanovljeno kako Familiari nije oženjen i nema djecu. 

Pročitajte i ovo Prosvjed Izraelaca Traže prijevremene izbore Tisuće Izraelaca na ulicama prosvjeduju: "Vlada žrtvuje taoce i jača Hamas" Talačka kriza u Nizozemskoj Talačka kriza u Nizozemskoj Završila je talačka kriza u Nizozemskoj, maskirani muškarac uhićen

Muškarac je bio izrazito nervozan, tražio je otkupninu od oko 500
tisuća eura. Zatim je zatražio da ga snime pa je televiziji izjavio kako ne želi novac, već kako je otmicu djece počinio iz načelnih razloga, ne spominjući koja su to načela zbog kojih je trebao naoružan upasti u vrtić. 

Policija je okružila zgradu u kojoj se nalaze jaslice, a 
policijski helikopter kružio je iznad zgrade. Sa Familiarijem
pregovore je vodio šef policije, ali i članovi njegove obitelji koji
su došli na mjesto događaja. 

Nakon toga otmičar je počeo puštati jedno po jedno djete i oko 15,20 sati oslobodio i posljednje taoce. Otmičar je navodno ipak zatražio novce za otvaranje dvije trgovine koje je morao zatvoriti zbog gubitaka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene