Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Baloni se pretvorili u plamen

Zavladala panika: U eksploziji balona helijem ozlijeđene 144 osobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevjerojatna nesreća dogodila se u glavnom gradu Armenije! Usred predizbornog skupa eksplodirali su deseci balona punjenih helijem. Ozlijeđene su 144 osobe.

Deseci balona u sekundi su se pretvorili u plamenu buktinju. Predizborni skup na središnjem trgu u Erevanu prerastao je u paničan bijeg okupljenih građana.

Pročitajte i ovo Eksplozija u Armeniji - 1 Urušena zgrada U eksploziji na tržnici u glavnom gradu Armenije petero mrtvih: U tijeku potraga za 19 nestalih osoba Slika nije dostupna Žurne službe na terenu VIDEO/FOTO Eksplozija u glavnom gradu Armenije: Poginula najmanje jedna osoba - "Deseci su ozlijeđenih, među njima više djece"

Ozlijeđeno je 144 ljudi. Najviše u zbrci koja je nastala nakon eksplozije. Najmlađi stradali ima svega četiri godine. Stradali su većinom zadobili lakše ozljede. Neki su zadržani u bolnici. Obišao ih je predsjednik Serzh Sargsyan, inače član stranke koja je organizirala predizborni skup.

Predsjednik je najavio temeljitu istragu o nesreći u Erevanu. Prvi rezultati pokazuju kako je do eksplozije došlo kada su okupljeni počeli puštati u zrak balone punjene helijem. U tom je trenutku vjerojatno došlo do kontakta s opuškom cigarete.

Bačena sjena na mirnu kampanju

Nesreća na predizbornom skupu bacila je sjenu na inače mirnu kampanju uoči sutrašnjih parlamentarnih izbora. Predviđa se pobjeda predsjednikove, vladajuće Republikanske stranke. Oporba najavljuje prosvjede bude li sumnji u namještanje rezultata.

Na prošlim predsjedničkim izborima 2008, oporba je organizirala velike prosvjede zbog sumnji u prevaru. Prosvjedi su ugušeni u krvi, s desetero poginulih.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene