Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zatvorenike su na pobunu potaknuli nehumani uvjeti u kojima izdržavaju kazne.


Više od tisuću zatvorenika koji su utorak ujutro preuzeli kontrolu nad kaznionicom u Londrini još uvijek drže brazilske vlasti u šahu jer prijete da će sa zatvorskog krova početi bacati taoce.

Vezani članci Libanon: Pobjegli iz zatvora pa poginuli u sudaru - 3 Iz zatvora im pobjeglo 69 zatvorenika, uhićeno njih 15, jednoga u zatvor dovela majka - Petorica nakon bijega poginula u sudaru Slika nije dostupna STRAVIČNI PRIZORI U krvavom okršaju u brazilskom zatvoru ubijeno najmanje 60 ljudi

Jedan je od taoca pod nerazjašnjenim okolnostima tijekom noći i pao s krova, a lokalni su mediji potvrdili da se nalazi izvan životne opasnosti unatoč tome što je pretrpio nekoliko prijeloma.

Svi taoci, njih desetak, su seksualni prijestupnici, a vlasti se nadaju da će tijekom srijede uspjeti dogovoriti da ih se pusti.

Snimke su otkrile da je nekoliko njih pretučeno, ali i da im ostali zatvorenici neprestano prijete noževima.

Kad bande slave rođendane: Cijeli zatvor uživao u 'tortama od kokaina'

Dodajmo tome da su trojica zatvorenika pod okriljem noći pobjegli, međutim jedan je odmah uhvaćen dok se za preostalom dvojicom traga.

Zatvorenike su na pobunu potaknuli nehumani uvjeti u kojima žive, a mediji navode da je jedan od njihovih zahtjeva i to da se smijeni ravnatelj.

U kaznionici u Londrini trenutačno boravi 1140 zatvorenika iako je predviđeno da ih taj zatvor drži 928. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook