Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svi UN-ovi uredi u Pakistanu zatvoreni su do nove odredbe nakon samoubilačkog atentata u kojem je u Islamabadu ubijeno pet osoba u UN-ovoj agenciji, od kojih najmanje troje njihovih djelatnika.


'Svi UN-ovi uredi u Pakistanu su zatvoreni do nove odredbe', rekla je glasnogovornica Susan Manuel. Napadač samoubojica prijepodne je uspio ući u zgradu u kojoj se nalaze uredi UN-ovog Svjetskog programa za hranu u rezidencijalnoj četvrti Islamabada i izazvao eksploziju u kojoj je poginulo pet osoba i ranjeno još najmanje pet. UN je naveo da je najmanje troje njihovih djelatnika među mrtvima. Policija je objavila da se radi o dvije Pakistanke i jednom Iračaninu.

Vezani članci Agent FBI-a, arhiva (Foto: AFP) Pucnjava u sjedištu CIA-e, napadač ranjen Napad na djecu, ilustracija (Foto: AFP) 1 Napad na dječji vrtić: Muškarac nožem ubio dvoje djece i ozlijedio 16 osoba, među njima djeca i odgojiteljice

Pakistanski talibani, saveznici Al-Qaide, pojačali su napade diljem zemlje, uglavnom samoubilačke, u kojima je u posljednje dvije godine poginulo više od 2.100 ljudi. (Hina)