Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponegdje produženo glasovanje

Zatvorena birališta u BiH, prvi rezultati oko 23 sata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većina biračkih mjesta u Bosni i Hercegovini otvorenih za opće izbore provedene tijekom dana zatvorena je u 19 sati a tek na nekoliko njih glasovanje je produženo iz tehničkih razloga kako bi se biračima koji su stajali u redovima dala prilika da i oni ispune svoje glasačke listiće.

Iz Središnjeg izbornog povjerenstva BiH (SIP) nakon 19 sati je potvrđeno kako su izbori protekli bez posebnih poteškoća i uz zadovoljavajući odaziv birača. 'Mislim da možemo biti zadovoljni. Broj prigovora koje smo primili nije veliki', kazala je u Sarajevu predsjednica SIP-a Irena Hadžiabdić dodajući kako očekuje da će odaziv biti veći nego 2008. i 2006. godine kada se on kretao oko 55 posto.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik obrana želi Schmidtovo svjedočenje Nastavljeno suđenje Dodiku, a on poručio: "Ovo je namješteni politički proces" Iris Žerić, koordinator kampa Lipa Migrantski kamp Lipa Nakon što je razbijen krijumčarski lanac koji je zarađivao milijune eura Dnevnik Nove TV doznao što se događa u kampu pored granice s Hrvatskom: "Ima ih na svakom koraku"

>> Izbori u BiH: Sukob na biračkom mjestu, jedan ozlijeđen

Prvi neslužbeni rezultati koje će objaviti SIP očekuju se oko 23 sata i oni bi se trebali odnositi na glasovanje za nove članove Predsjedništva BiH a nakon ponoći trebali bi biti poznati rezultati glasovanja za novi saziv Zastupničkog doma Parlamenta BiH.

Pravo glasa na ovogodišnjim izborima u BiH imalo je nešto više od tri milijuna i 100 tisuća birača, a za različite pozicije u vlasti natjecalo se više od osam tisuća kandidata iz 39 političkih stranaka i 11 koalicija te trinaest neovisnih kandidata. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene