Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zamaskirani i s mačetama

Zatvor za upad na pokeraški turnir i krađu nagrade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri pljačkaša upala su na pokeraški turnir u Berlinu, i baš kao u filmu Oceanovih 11, ukrali glavnu nagradu, sukobili se s zaštitarom i spektakularno pobjegli.

U Njemačkoj su osuđena četiri pljačkaša. Oni su u ožujku na turniru pokera ukrali 242 tisuće eura. Optuženi su za krađu i nanošenje tjelesne ozlijede. Sud u Berlinu 21-godišnjeg vođu osudio je na tri godine i devet mjeseci zatvora. Tri druga prijestupnika, stara od 19 do 20 godina, također su dobila tri i pol godine, ali će ih provesti u maloljetničkom pritvoru.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Berlinu Protive se presudi suda Neobičan prizor u prijestolnici: Blokirali najpoznatiju znamenitost grada i ne odustaju od svojih zahtjeva Slika nije dostupna Pao i mozak operacije Pohvatani lopovi koji su pokerašima odnijeli jackpot

Sva četvorica su priznala kako su 6. ožujka upali na turnir, koji se održavao u hotelu Grand Hyatt u Berlinu, i odnijela dio novca namijenjenog pobjedniku. Sa sobom su imali mačete i pištolje, a bili su i zamaskirani. Izazvali su kaos na turniru, ukrali vreću s novcem, sukobili su sa zaštitarom i na kraju pobjegli u crnom Mercedesu. No, odbili su otkriti gdje su novac sakrili, javlja AP. Vraćeno je samo 4 tisuće eura.

'Iako je sud uzeo u obzir priznanje, sudac je kaznu opravdao činjenicom da nisu otkrili gdje je novac', rekla je Petra Carl, glasnogovornica suda u Berlinu. 'Da pljačka nije bila tako spektakularna i kazne bi bile manje. Ali jasno mi je da sud želi naglasiti da ovo nije bio mali zločin', smatra Nikolas Becker, odvjetnik jednog od optuženih.

Mediji slučaj uspoređuju s radnjom u filmu Oceanovih 11. Mladići su uhićeni par tjedana nakon pljačke. Upali su, inače, na European Poker Tour, na kojem je sudjelovalo oko 950 pokeraša, a nagrada je iznosila 5.6 milijuna eura. Nakon pljačke turnir je nastavljen, a preostalu nagradu na kraju je osvojio Kevin 'ImaLuckSac' MacPhee, američka zvijezda online pokera, piše Herald Sun.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene