Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Drama u Podgorici: 700 djece i oko 130 odraslih u bolnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovih dana, veliki broj stanovnika Podgorice, žali se na želučane tegobe, koje prate mučnina, povraćanje, proljev i u nekim slučajevima povećana tjelesna temperatura. Broj oboljelih naročito je povećan u danima proteklog vikenda, kada su čekaonice domova zdravlja, Službe hitne pomoći i Urgentnog centra KC CG, bile prepune.

U toku proteklog vikenda Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Instituta za javno zdravlje registrirao je oko 700 oboljele djece i oko 130 odraslih sa simptomima akutnog gastroenterokolitisa (tegobe praćene povraćanjem, proljevom i povišenom temperaturom). 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gradnja autoceste U Podgorici započeli pregovori s grčko-izraelskim konzorcijem Slika nije dostupna Najgori rasplet Konzorcij ostao i bez početno uloženog novca u Crnoj Gori

Za sada, uzrok obolijevanja nije poznat, a na osnovu kliničke slike, najvjerojatnije se radi o virusnoj infekciji, što će utvrditi analize uzoraka stolica oboljelih, koje su u toku. Izvor infekcije za sada nije poznat, a ispitivanje je u toku. 

'Apeliram na sve sugrađane da posvete pažnju osobnoj higijeni, pranje ruku, detaljno i temeljno pranje svježeg voća i povrća te da izbjegavaju kontakt sa oboljelima,' rekla je dr Strainović-Lalović iz Doma zdravlja Podgorica. 

Predstavnici Vodovoda naveli su da nije bilo nikakvih značajnih problema s vodoopskrbom posljednjih sedam dana, tj. od posljednje redovne bakteriološke i kemijske kontrole ispravnosti vode. Provedena je i dodatna kontrola higijenske ispravnosti vode za piće a analize su u toku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene