Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strahuje se da je u opasnosti veliki broj ljudi

Zaraza meningitisom nastavlja se širiti: 137 zaraženih, 12 umrlih!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj oboljelih u Americi od meningitisa popeo se na 137, dok je broj umrlih narastao na 12 osoba.

Zadnja osoba zaražena meningitisom, nakon primanja injenkcija steroida zaraženih gljivicama, umrla je na Floridi, javlja Centar za kontorlu i prevenciju bolesti. Broj umrlih proteže se kroz pet saveznih država u SAD-u., prenosi USA Today.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sprječavanje zaraze Novo upozorenje zdravstvene organizacije: Četiri cjepiva koja trebate primiti ove godine Ilustracija slabi procijepljenost Raste broj oboljelih od zarazne bolesti u europskoj zemlji: "Ljudi možda ne shvaćaju koliko to može biti ozbiljno"

Američka vlada upozorila je liječnike i bolnice da ne koriste proizvode koji u sebi sadrže Depo-medrol, vrstu steroida za koju se sumnja da zbog gljivica izazvala meningitis, piše AP.
Zato su američke bolnice što brže kontaktirale pacijente koji su dobili spornu injekciju za bolove, zbog bojazni od zaraze gljivičnim meningitisom. Istražitelji su otkrili da gljivice u zapečaćenim bočicama steroida.

>> Broj zaraženih meningitisom u SAD-u narastao na 47!

Još se uvijek ne zna točan broj pacijenata koji su primili sporni lijek, koji se inače često primjenjuje. Kako od infekcije meningitisom pa do pojave simptoma može proći od nekoliko pa sve do mjesec dana, strahuje se da je u opasnosti velik broj ljudi.

Američka vlada pretpostavlja da je više tisuća pacijenata primilo zaraženu injekciju. U samo jednoj bolnici u Indiani sporni lijek dobilo je više od 500 pacijenata, a u dvije klinike u Tennesseeju njih čak 900.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene