Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nikad nije kasno

VIDEO: Zaposlio se u 91. godini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi se u krizi jednostavno za sebe moraju pobrinuti sami. Najbolje to zna 91-godišnji Amerikanac koji se nagledao ratova i kriza, a sada, potkraj života, izgubio cijelu ušteđevinu. No ne očajava, nego se zaposlio.

On je dokaz kako nikada nije kasno krenuti iznova. Ian Thiermann najnoviji je radnik u kalifornijskoj trgovini, ali i najstariji. Dok ljubazno dijeli letke, kaže njegov šef, cvrkuće kao da je tinejdžer na svom prvom poslu, a 90 mu je godina. 'Ako niste probali, juhe su izvrsne. Nemamo tanjur, ali stvarno su dobre', rekao je Ian Thiermann na svom novom poslu.

Pročitajte i ovo Novac što će biti s novcem? Uvođenje osobnih sankcija Rusiji: Ekonomski stručnjak objašnjava možete li doista prestati plaćati kredit ruskoj banci Umirovljenik - 1 Izmjene zakona Novost za stotine tisuća umirovljenika: Od danas lakše do mogućnosti za povećanjem mirovine

Ian i njegova supruga izgubili su cijelu svoju ušteđevinu, gotovo 740.000 dolara. Sve su uložili u fondove koje je vodio nekada ugledni investitor na njujorškoj burzi Bernard Madoff. U 50 milijardi dolara koje je Madoff odnio bio je i njihov novac. Ostali su bez ičega. Zaposlio ga je vlasnik trgovine u kojoj su bili redoviti kupci. 'Stvorili su radno mjesto za mene stoga ću dati sve od sebe', rekao je Thiermann.

'Njegova volja da uspije nakon što je izgubio sve... Kaže: Korak sam do milostinje. Neću samo sjediti ovdje i uzimati. Učinit ću nešto. On je takav tip osobe', rekao je vlasnik trgovine Ron Clements. Čovjek čija je obitelj već jednom izgubila sve tijekom Velike depresije, poručuje kako teška vremena ne traju, ali traju čvrsti ljudi. 'Voljeni smo i progurat ćemo', kaže Terry, Ianova supruga. Ian sada zarađuje 10 dolara na sat. Radi šest sati na dan i to na nogama. Iako ima 90 godina, izdržava. Niti jednom nije sjeo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene