Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši zaposlenik doma za nezbrinutu djecu Haut de la Garenne na britanskom otoku Jerseyju, osuđen je u ponedjeljak na dvije godine zatvora zbog napastovanja djevojčica u 1970-im.


Gordon Wateridge (78) kojega su žrtve, većinom djevojčice s teškoćama koje su mu bile povjerene, prozvale 'razvratnikom', radio je kao čuvar u toj ustanovi od 1970. do 1974. 'Njegovo je ponašanje tijekom suđenja s razlogom ocijenjeno kao oblik seksualnog uznemiravanja', rekao je sudac Christopher Pitchers, izričući presudu na sudu u Jerseyju.

Vezani članci Provjereno: Nema toga što Ljubica ne može - 8 Za Ljubicu je život u domu najbolje što joj se dogodilo, no prvog se dana teško prisjeća: "Cijelu noć sam plakala, a prvih mjesec dana samo šutjela“ Udomiteljstvo, ilustracija Ravnateljica Nazorove: "Jako je teško. Udomiteljica koja brine za troje djece ima satnicu pet kuna, ali to ne isključuje ljubav prema djeci"

Wateridge je prva osoba protiv koje je podignuta optužnica u okviru sveobuhvatne policijske istrage o navodnom zlostavljanju u tom domu koja je pokrenuta 2006. Stotinjak žrtava izjavilo je da je od 1950-ih do konca 1980-ih trpjelo zlostavljanje u toj ustanovi. (Hina)