Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pao 'Gospodar vjetra'

Zaplijenili dvije milijarde dolara mafijaške imovine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska policija zaplijenila je Sicilijancu osumnjičenom za povezanost s mafijom imovinu vrijednu gotovo dvije milijarde dolara.

Radi se o dosad najvećoj zapljeni mafijaške imovine u toj zemlji. Istražitelji su došli do informacija kako je kriminalna skupina 'prala' novac preko drugih tvrtki, a cijeli proces je uključivao 40 kompanija, stotine parcela zemljišta, zgada, tvornica, bankovnih računa, skupih automobila i luksuznih jahti, javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Baška Voda Presedan u tužiteljstvu Prljavim novcem kupio stan u Baškoj Vodi: Bivšem općinskom načelniku blokirana nekretnina

>> Italija: Mafija bombom pokušala ubiti tužitelja 

Veći dio operacije odvijao se na Siciliji i Calabriji, a u centru istrage jest 54-godišnji Vito Nicastri, poznatiji kao 'Gospodar vjetra' jer je golema sredstva ulagao u alternativne izvore energije, najviše u u vjetrenjače.

Policija vjeruje da je Nicastri suradnik mafijaškog bossa Mattea Messina Denara koji je u bijegu od 1993. godine otkada je optužen za ubojstvo. Smatra se kako je najnovija zapljena samo stezanje obruča oko glavnog bossa Denara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene