Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ludost i potpuni apsurd'

Zapatero opovrgava da se grčka kriza seli u Španjolsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolski premijer Jose Luis Rodriguez Zapatero opovrgnuo je glasine da bi se kriza iz Grčke mogla preliti na njegovu zemlju i da bi Španjolska mogla zatražiti pomoć od Međunarodnog monetarnog fonda.

'Čuo sam za tu glasinu i ne pridajem joj nikakvu važnost. Svaka nova spekulacija o euro-zoni je neutemeljana i neodgovorna', izjavio je Zapatero, koji je u utorak u Bruxellesu razgovarao s predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom i predsjednikom Europskog vijeća Hermanom Van Rompuyem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kasne u provođenju Opet u problemima: Grčka traži izmjene dogovorenih reformi Slika nije dostupna Erotski sajam bez kupaca Kriza pogodila i seks industriju u Grčkoj

>> Grčki tisak: Kraj načina života na koji su Grci navikli

Na financijskim tržištima pojavila  se glasina da bi Španjolska mogla zatražiti pomoć od Međunarodnog monetarnog fonda u iznosu od 280 milijardi eura.

Zapatero je te tvrdnje nazvao 'ludošću i potpunim apsurdom', ali je izrazio zabrinutost da bi te glasine mogle utjecati na burze u njegovoj zemlji, a time i na njezino gospodarstvo 'Te glasine su potpuno neprihvatljive', rekao je Zapatero.

Zapatero je rekao da vjeruje u solventnost španjolskog gospodarstva i sposobnost gospodarskog oporavka, ističući da glavni problem Španjolske nije državni dug, nego visoka stopa nezaposlenosti. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene