Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zapatero: ETA opet pogriješila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef španjolske vlade Jose Luis Rodriguez Zapatero kazao je da je "ETA ponovno napravila pogrešku" objavljujući završetak trajnog prekida vatre, te je od baskijske separatističke skupine ponovno zatražio "definitivan prekid" nasilja.

ETA je danas ujutro priopćila da će "6. lipnja prekinuti primirje" proglašeno u ožujku 2006. jer "ne postoji ni minimum uvjeta za nastavak procesa pregovora", te da je Zapatero na njezino primirje odgovorio "uhićenjima, torturom i progonom".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tri bombe eksplodirale u Baskiji Slika nije dostupna Francuska: Uhićeni članovi ETA-e nisu priznali ubojstva

"Ta se odluka radikalno protivi putu koji žele baskijsko društvo i španjolsko društvo", kazao je šef socijalističke vlade u kratkom govoru pred medijima u Madridu.

Taj "put ima samo jedan cilj, onaj definitivnog napuštanja oružja", inzistirao je on. Tim se "putem može ići i proći samo uz potpuno napuštanje nasilja", kazao je Zapatero.

Baskijska separatistička organizacija upozorila je u utorak rano ujutro da od srijede završava sa stalnim prekidom vatre objavljenim 22. ožujka 2006., prekidajući nade u kratkoročni mir u Baskiji, a njezino najnovije priopćenje u španjolskim je medijima protumačeno kao najava novoga velikog napada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene