Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zapaljen automobil glavnog urednika 'Bilda'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepoznati počinitelji zapalili su u noći s ponedjeljka na utorak u Hamburgu automobil Kaia Diekmanna, glavnog urednika najtiražnijeg njemačkog dnevnika 'Bild'.

'Iza napada naslućujemo političku pozadinu zbog čega je državno tužilaštvo pokrenulo istragu', priopćio je glasnogovornik hamburške policije Ralf Meyer.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Berlinu Protive se presudi suda Neobičan prizor u prijestolnici: Blokirali najpoznatiju znamenitost grada i ne odustaju od svojih zahtjeva Slika nije dostupna Obustava rada Štrajk na Lufthansinim šalterima, otkazano gotovo 700 letova

On je istodobno odbio potvrditi nagađanja da su napad izvršili
pripadnici ekstremno lijeve scene, iako je u Hamburgu i drugim većim njemačkim gradovima već zabilježen niz sličnih napada na ustanove koje u ekstremno lijevom političkom miljeu slove kao predstavnici 'novog agresivnog kapitalizma'.

Policija je odbila komentirati moguću povezanost napada na Diekmanov novi Mercedes s predstojećim summitom G8, koji će se za dva tjedna održati nedaleko Hamburga i sukobima koji su uoči ovog susreta nastali između njemačkih vlasti i pripadnika lijevih i antiglobalističkih organizacija koje žele prosvjedovati protiv ovog skupa.

Tabloid 'Bild' i izdavačka kuća Springer poznati su zbog svog
konzervativnog i često huškačkog načina izvještavanja protiv svega što se ne uklapa u njihov svjetonazor, a svoja stajališta uglavnom prodaju pod izlikom 'brige za malog čovjeka'. 

Urednik 'Bilda' Kai Diekmann svojim beskurpuloznom uređivačkom politikom, koja ne preza od objavljivanja intimnih detalja pojedinaca i svojim javnim nastupima, stvorio je loš imidž kod liberalne i lijevo orijentirane publike.

Povijest netrpeljivost između "Bilda" i lijeve scene svoje korijene vuče iz razdoblja studenskih pokreta krajem šesdesetih, kada je 'Bild' studente prosvjednike nazivao 'crvenom bandom', a mnogi ovaj tjednik i izdavačku kuću Springer optužuju za smrt studentskog vođe Rudija Dutschkea, koji je umro od posljedica atantata.

'Bild' je, s dnevnom nakladom od 3,5 milijuna primjeraka i
procijenjenih 12 milijuna konzumenata, najveći europski dnevni list.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene