Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Napad bombama

Zapalili najveću iračku rafineriju nafte, ubijene četiri osobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najveća iračka naftna rafinerija zatvorena je u subotu pošto su je militanti napali bombama i zapalili, rekao je guverner iračke pokrajine Salahudin.

Militanti su ubili najmanje četiri osobe i postavili bombe u postrojenju za proizvodnju kerozina i benzena u rafineriji u gradu Baijiu, bivšem uporištu al-Kaide koje se nalazi 180 km sjeverno od Bagdada, rekao je guverner Ahmed al-Džubouri. 'U rafineriji je veliki požar i proizvodnja je u potpunosti zaustavljena', rekao je al-Džubouri.

Rafineriju u Baijiu jedno je dulje razdoblje kontrolirala al-Kaida, koristeći se njezinim prihodima za financiranje svojih operacija.
Rafinerija inače radi sa 70 posto kapaciteta i dnevno proizvodi 11 milijuna litara benzina, 7 milijuna litara benzena i 4,5 milijuna litara kerozina.

Nasilje u Iraku znatno se smanjilo u odnosu na vrhunac sektaškog nasilja 2006. i 2007., ali napadi islamističkih pobunjenika i dalje su gotovo svakodnevni. (Hina)

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Američka zračna baza Ain al-Asad Napetosti na Bliskom istoku Više raketa i projektila ispaljeno na američku zračnu bazu u Iraku: Ima ranjenih

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene