Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako trgovati cijenom dionica

Zanimaju vas električna vozila? Sada možete trgovati cijenom njihovih dionica

PR
PR Foto: PR
Dionice Nio-a i Tesle, svjetskih lidera u proizvodnji električnih vozila, dramatično su porasle posljednjih mjeseci. Tesline dionice skočile su za oko 254% u proteklih godinu dana, dok je cijena dionica Nio-a porasla za nevjerojatnih 558% u proteklih godinu dana.

Jeste li znali da možete trgovati cijenom dionica ovih tvrtki, iz udobnosti svog doma? Fortrade, za sve koji su zainteresirani naučiti kako trgovati cijenom dionica na online burzi (takozvani financijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele proširiti svoje znanje, pripremio je besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica”. Vodič je prilagođen svim razinama znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica” preuzmite ovdje.

Do sada je glavno bojno polje bilo kinesko tržište, gdje je Nio tržišni lider, koji je zauzeo 23% tržišta, prema službenim podacima iz travnja. Tesla je na drugom mjestu sa 17%.

Prvi korak Nio-a izvan Kine bio je Norveška, gdje se prodaje ogromna količina električnih vozila, a prvi centar za održavanje i isporuku otvara se u rujnu. U lipnju je Nio najavio da će iduće godine ući u Njemačku. Ranija izvješća također su ukazivala na to da je Nio postavio oglase za osoblje u Sjedinjenim Državama, što je dovelo do spekulacija da će tvrtka sljedeće godine ući i na američko tržište. Također, Nio je 11. lipnja najavio da je dobio odobrenje EU za prodaju svog vodećeg modela ES8 SUV-a.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica” preuzmite ovdje.

PR PR Foto: PR

S druge strane, Tesla je također zauzet širenjem aktivnosti u SAD-u i Europi. Teslina megafabrika u Berlinu, otvorit će se sljedećeg srpnja, a glasine su da će se u Engleskoj izgraditi još jedna megafabrika, što sugerira da tvrtka očekuje značajno povećanje prodaje u ovoj regiji. Tesla planira započeti proizvodnju automobila u Indiji sljedeće godine nakon pokretanja prodaje Modela 3 u toj zemlji u lipnju.

Analitičari su vrlo optimistični glede vrijednosti Teslinih dionica. Analitičari iz Wedbush-a predviđaju da će do kraja godine dosegnuti 1000 dolara, u usporedbi s trenutnom cijenom od oko 650 dolara. Banka Credit Suisse nedavno je postavila ciljnu cijenu za Nio od 75 dolara u odnosu na trenutačnu cijenu od oko 40 dolara.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica” preuzmite ovdje.

Izvori: Bloomberg, CNBC, Reuters

CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 73% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca. Budite svjesni: možete izgubiti sve, no ne više od salda na računu za trgovanje. Ti proizvodi možda nisu prikladni za sve klijente, stoga svakako morate biti sigurni da razumijete rizike i potražiti neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu ili zahtjev za transakcijom u bilo kojem financijskom instrumentu. Fortrade odbacuje svaku odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih informacija, kao niza bilo kakve posljedice koje nastanu kao posljedica uporabe ovih informacija. Ne daju se bilo kakva jamstva točnosti ili potpunosti tih informacija te, stoga, svaka osoba koja djeluje na temelju tih informacija, čini to u potpunosti na vlastiti rizik. Informacije na ovom web-mjestu nisu namijenjene za stanovnike Sjedinjenih Država, Belgije ili Francuske i nisu zamišljene da budu distribuirane ili korištene od strane bilo koje osobe, u bilo kojoj državi ili jurisdikciji u kojima bi takva distribucija ili upotreba bila u suprotnosti s lokalnim zakonima ili regulativom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene