Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Žalba na rješenje o izručenju haškog optuženika Radovana Karadžića ni danas do kraja radnog vremena nije stigla do Okružnog suda u Beogradu, priopćila je njegova glasnogovornica Ivana Ramić.


"Sud u tom pogledu, činjenice da žalba nije stigla, nije donio nikakve daljnje odluke", rekla je Ramić novinarima u Beogradu.

Vezani članci Severina Severina predala čak dvije žalbe: "Sud mora dijete pitati za mišljenje" Slika nije dostupna Ustavni sud odlučio da je "povrijeđeno pravo na slobodu" osumnjičenika u slučaju grupnog silovanja u Dalmaciji

Ona je podsjetila da je rok za podnošenje žalbe istekao u petak 25. srpnja i da je, s obzirom da je slijedio neradni vikend, "sud obavezan" pričekati neko vrijeme koje smatra razumnim rokom. Pod razumnim rokom smatra se vrijeme potrebno da žalba prispije do suda kako bi se o njoj moglo odlučivati, rekla je glasnogovornica, dodavši kako je to stvar procjene suda u svakom konkretnom slučaju.

Karadžićev novi odvjetnik Goran Petronijević izjavio je ranije danas da još nisu ispunjeni zakonski uvjeti za izručenje bivšeg čelnika bosanskih Srba Haškom tribunalu, jer sud nije odlučivao o žalbi. No, on nije mogao odgovoriti na pitanje je li žalba uopće uložena, navodeći kako nije sudjelovao u žalbenom postupku.

I ranije su Karadžićevi odvjetnici odbili reći jesu li uložili žalbu, opravdavajući to kupovinom vremena za svoga branjenika.

Dužnosnik srbijanske vlade za suradnju s Haškim sudom Dušan Ignjatović izjavio je danas kako bi Karadžić mogao biti izručen u Haag do kraja tjedna. On osobno smatra da žalba nije niti uložena.

Kada žalba stigne do Okružnog suda, on ima tri dana vremena da o njoj odluči.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju