Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Deseci ozlijeđenih

'Vidjeli smo kako krila dodiruju stabla'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvoje ljudi je poginulo, a desetine su ozlijeđeno u prinudnom sletanju ruskog zrakoplova na moskovski aerodrom Domodedovo.

Zrakoplov Tupoljev-154 sa 155 putnika sletio je je s piste prilikom prinudnog prizemljenja, uzrokovanog otkazivanjem svih motora, izvijestila je agencija Interfax.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prinudno slijetanje VIDEO: Drama iznad NY, Boeingu se ugasio motor Slika nije dostupna Na putu iz Kanade Avion sa 273 putnika prinudno sletio zbog dojave o bombi

TU-154, u vlasništvu Dagestan Airlinesa, poletio je s aerodroma Vnukovo, također kod Moskve, za dagestansku prijestolnici Makačkalu, ali je nakon otkazivanja tri motora mora prinudno sletjeti.

Putnici u zrakoplovu tvrde kako prisilno slijetanje nije uzrokovalo paniku u zrakoplovu. Također, zrakoplov je istog modela kako i onaj u kojem je u ožujku poginuo poljski predsjednik Lech Kaczynski, zajedno s još 90 državnih službenika.

'Zrakoplov se prvo počeo tresti, no od samog početka leta kazali su nam kako je riječ o turbulencijama. Nakon pola sata rekli su nam da se zavežemo dok je zrakoplov pokušavao pogoditi pistu pri slijetanju. Vidjeli smo kako krila dodiruju vrhove stabala. Tada sam shvatio kako smo stvarno blizu da se sunovratimo', ispričao je jedan od svjedoka nesreće Nariman Dzhamautdinov dodajući da je zrakoplov išao još 15 metara, udario bi u ogradu te bi putnici koji su sjedili naprijed doživjeli jak udarac.

U zrakoplovu se nalazilo 163 putnika među kojima je bilo sedmero djece i devet članova posade.

(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene