Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dosadašnji uspjesi nisu slučajnost

Zagrebački FER-ovci na 'Elektrijadi' obranili naslov najboljih u regiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Studenti zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) ponovno su, treću godinu zaredom, osvojili prvo mjesto na Međunarodnom sveučilišnom natjecanju studenata elektrotehničkih fakulteta "Elektrijada 2015" u Crnoj Gori gdje se okupilo više od 1400 studenata s 20 elektrotehničkih fakulteta iz regije.

Zagrebački FER-ovci su zauzeli treće mjesto u natjecanjima u znanju, prvo mjesto u sportskim natjecanjima te prvo mjesto u općem poretku svih fakulteta. Tim rezultatom, kako ističe FER, pokazali su da dosadašnji uspjesi nisu bili slučajnost, nego rezultat kvalitetnog i stalnog rada i zalaganja svih FER-ovih studenata i zaposlenika.

Pročitajte i ovo Potres u Crnoj Gori Jačine 4,7 stupnja Novi potres zatresao Crnu Goru, osjetio se i u Hrvatskoj i BiH: "Baš je jako zatreslo, trajalo je desetak sekundi" Potres u Crnoj Gori Kao i sredinom ožujka Novi snažan potres u Crnoj Gori: "Dubrovnik je kratko zadrmalo"

Cilj "Elektrijade" jest, prije svega, potaknuti druženje među studentima, a natjecanjima u znanju istaknuti najbolje buduće inženjere te popularizirati sveučilišni sport. Ove godine na "Elektrijadi" je sudjelovalo 20 fakulteta među kojima ih je sedam bilo iz Hrvatske (OSS Split, FSB Zagreb, FOI Varaždin, FESB Split, ETF Osijek, TVZ Zagreb i FER Zagreb) te 11 iz regije (Beograd, Sarajevo, Novi Sad, Niš, Banja Luka, Čačak, Skopje, Kosovska Mitrovica, Podgorica, Sofia).

Uprava zagrebačkog FER-a od početka je pružala financijsku, organizacijsku i moralnu potporu svojim studentima i zaposlenicima - profesorima i asistentima - koji pripremaju natjecatelje tijekom godine, sudjeluju na natjecanju, druže se sa studentima i povezuju sa zaposlenicima drugih fakulteta.

Kvalitetu "Elektrijade" prepoznaje i sve više tvrtki iz poslovnog svijeta. Višegodišnji partner natjecanja je tvrtka Končar koja svojim doprinosom potiče razvoj i napredak mladih inženjera, a na popisu su i tvrtke: IN2, Nanobit, Apis IT, Infodom, Hep, Cloud Sense i Real Networks, navodi se u priopćenju.

U ukupnom plasmanu zagrebački FER je bio prvi, ispred ETF-a iz Beograda te ETF-a iz Sarajeva. U natjecanju u znanju osvojio je treće mjesto, iza beogradskog ETF-a i sarajevskoga ETF-a, a u sportu je zauzeo prvo mjesto, ispred beogradskog ETF-a i osječkog ETF-a.

Studenti su, osim u natjecanjima, imali priliku sudjelovati i u dodatnim sadržajima: kvizu općeg znanja i plesnim radionicama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene