Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osamnaestogodišnjem Zach Sobiechu, tinejdžeru iz američkog gradića Stillwatera je već sa 14 godina bio dijagnosticiran s rakom kostiju, jednim od najtežih oblika te teške bolesti.


Sobiech je svoje zadnje godine života posvetio obitelji i ponajviše glazbi. Želio je svaki dan proživjeti sa osmjehom na licu i s ljubavlju u srcu.

Vezani članci Klinika za dječje bolesti Zagreb/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Kemoterapija izazvala sukobe: Bolnica nastavlja s liječenjem djevojčice Slika nije dostupna Zagreb živi i noću

Petoga mjeseca prošle, 2012. godine, doktori su mu rekli da ima još nekoliko mjeseci života. Više nije postojala nijedna efektivna metoda liječenja koja bi mu produžila život. Upravo tada se potpuno posvetio glazbi s ciljem da izrazi ljubav prijateljima, obitelji i najbližima.

>> Napisao pjesmu kao posljednje 'zbogom'

Tijekom svog, nažalost, kratkog života, izdao je dva albuma te postao poznat diljem svijeta. Želio je kroz glazbu širiti ljubav i pomoći ostalima koji se nalaze u sličnim situacijama.

Zach je preminuo 20. svibnja, 2013. godine, a njegova pjesma "Clouds" koja govori o odlaženju na drugi svijet je postala hit diljem Amerike.

 

Pjesma kojom se Zach oprostio od života:

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook