Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Socijalna služba na djelu

Zabranili trudnici da se uda jer 'nije inteligentna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo 48 sati dijelilo je 17-godišnju Kerry Robertson do udaje za zaručnika Marka McDougalla, no tada je stigla zabrana. Iako je djevojka u petom mjesecu trudnoće, socijalna služba zabranila joj je udaju jer 'ona ne razumije smisao braka'.

Sve je bilo spremno za vjenčanje Marka i Kerry - u crkvi su dogovorili ceremoniju, kupili vjenčanicu i prstenje, organizirali primanje za 20-ak gostiju... Sretan događaj trebao se dogoditi prošle subote, no dva dana prije nego su trebali stati pred oltar umiješala se socijalna služba. Smatraju kako Kerry, koja je kao dijete imala manjih poteškoća u učenju, iako je u petom mjesecu trudnoće nije dovoljno bistra te da 'ne razumije smisao i posljedice braka', piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..." Avioni F-35 Tužba protiv Vlade Nizozemski sud zabranio prodaju Izraelu dijelova za jedan od najnaprednijih borbenih aviona

Odrasla uz baku

'Još sam jako uzrujana zbog svega što se dogodilo. Ja znam što je brak. To je kad dvoje ljudi želi ostatak svog života provesti zajedno. Volim Marka i želim se udati za njega. To što su učinili je bilo vrlo okrutno', kazala je Kerry o kojoj se gotovo čitav život, uz nadzor socijalne službe, brinula baka jer njezini roditelji to nisu bili u mogućnosti. U siječnju ove godine upoznala je Marka McDougalla, 25-godišnjeg umjetnika. Kada je ostala u drugom stanju, počeli su planirati vjenčanje. 

Socijalni radnici neumoljivi

'Noćna mora' započela je prošli četvrtak kada su u stan u kojem par živi posljednja četiri mjeseca došli socijalni radnici. 'Taman smo se spremali krenuti na još jedan pokus kada smo začuli ljutito kucanje na vratima. Otvorili smo i tada su dva socijalna radnika doslovce upala unutra i priopćili nam da se ne možemo vjenčati jer je Kerry imala poteškoća u učenju i da nema kapacitet da donese takvu odluku. Kerry je počela plakati, ali ni sva uvjeravanja kako se volimo i da ne želimo da nam se dijete rodi izvan braka nisu pomogla', ispričao je Mark. Prema škotskim zakonima naime, i matičar može odbiti vjenčati par ako vjeruje da jedan ili oba partnera 'nemaju mentalni kapacitet da razumiju što je to institucija braka'. 

Strah za sina

'Istina je da nije baš akademik, ali daleko je od glupače kakvom su je pokušali prikazati socijalni radnici. Ona je nježna i brižna osoba puna ljubavi', ljutit je Mark koji je zabrinut ne samo za Kerry već i za njihova nerođenog sina kojem su već dali ime Ben. Par strahuje da bi im ga socijalni radnici mogli oduzeti ako donesu odluku da Kerry nije sposobna brinuti se o njemu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene