Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Brazil namjerava ponuditi zatvorenicima nov način na koji mogu skratiti odsluženje kazne u prenapučenim zatvorima - četiri dana manje za svaku pročitanu knjigu.


Zatorenici u četiri savezna zatvora moći će pročitati do 12 djela iz područja klasične književnosti, filozofije ili prirodnih znanosti kako bi skratili kaznu za najviše 48 dana godišnje, objavila je vlada. Svaku knjigu moći će čitati najviše četiri tjedna, a nakon toga će morati o pročitanom napisati pismen i uredan sažetak.

>> Zamolio suca da ga osudi na zatvorsku kaznu

Vezani članci LGBT zastava, ilustracija Zabranjeno 200 metara od škole i crkve: Orban ograničio prodaju knjiga za djecu koja govore o homoseksualnosti Koronavirus u Italiji Objavljena snimka brutalnog premlaćivanja zatvorenika u Italiji, ministrica pravosuđa bijesna

Poseban odbor će odlučiti koji zatvorenici smiju pristupiti ovom programu nazvanom 'Iskupljenje čitanjem'. 'Zatvorenik može napustiti zatvor prosvijetljena i širih pogleda na svijet', rekao je odvjetnik iz Sao Paola Andre Kehdi koji vodi program doniranja knjiga za zatvore. (Hina)

 Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.