Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Za razbojnički pohod 14 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sa 14 godina zatvora nepravomoćno je na zagrebačkome Županijskom sudu osuđen Kruno Štajcar zbog razbojničkog pohoda u kojemu je s više pomagača 2005. opljačkao ili pokušao opljačkati nekoliko zlatarnica, benzinskih postaja, privatnih tvrtaka, kioska i trgovina, a na meti mu je bila čak i Klinika za plućne bolesti.

Dvojica Štajcarovih pomagača umrla su prije suđenja, dvojica su u bijegu, a dvojica koja su imala 'manje uloge' - Edvin Majstorović i Ivan Glumpak osuđeni su na 14 mjeseci zatvora, to jest tri mjeseca rada za opće dobro.

Pročitajte i ovo Pucnjava u Sisku - 8 PALIO KUĆE I AUTE FOTO Policija uhitila napadača iz Siska: Ubio jednu osobu, lakše ozlijeđeno dijete dok je bježalo Ilustracija tragična nesreća Strava kod Mostara: Muškarca usmrtili njegovi volovi

Prvooptuženi Štajcar osuđen je po svih 15 točaka optužnice koja ga tereti za pokušaj oružane pljačke dostavnog vozila 'Pan-peka', pljačku triju zagrebačkih zlatarnica, dviju benzinskih postaja, diskonta u Prečkom, trgovine 'Billa', poslovnice Hrvatskih pošta i dviju privatnih tvrtaka te jednog kioska. Proglašen je krivim i za upad i pljačku obiteljske kuće u Pušći te za pokušaj pljačke novca iz blagajne u uredu zagrebačke Klinike za plućne bolesti Jordanovac, od čega je odustao jer nije uspio otvoriti blagajnu.

Štajcar je osuđen i zbog teškog ranjavanja sina vlasnika opljačkane zagrebačke zlatarnice 'Nika' u Hribarovu prilazu u travnju 2005., a hicem ga je pogodio u trbuh. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene