Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Za obrezivanje dvogodišnje kćeri 10 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan etiopski imigrant osuđen je na 10 godina zatvora zbog sakaćenja genitalija dvogodišnjoj kćeri, što je prva osuda takve vrste u Sjedinjenim Državama.

30-godišnji Khalid Adem proglašen je krivim zbog grubog zlostavljanja i okrutnosti prema djeci. Tužitelji su naveli kako se on poslužio škarama kako bi odstranio klitoris svojoj kćeri, a “operaciju” je izveo u njihovu stanu u Atlanti 2001. godine. Majka djeteta, Fortunate Adem, izjavila je kako je stravičan čin otkrila tek godinu dana kasnije.

Pročitajte i ovo Djevojčice iz Gaze su ozlijeđene u napadu IDF-a Izvukli ih iz ruševina u Gazi "Moja sestra, moja voljena": Trenutak u kojem djevojčica prepoznaje svoju sestru slomit će vam srce Ilustracija strašan napad Bivšoj supruzi odrezao nos i uši, mučio ju je satima dok se sin skrivao u sobi: "Krvi je bilo po cijelom stanu"

Khalid, koji nema kriminalni dosje, mogao je dobiti do 40 godina zatvora. Dok mu je čitana presuda glasno je plakao. Tijekom suđenja, danas sedmogodišnja djevojčica, stiskala je čvrsto uza sebe svog plišanog medvjedića i rekla kako ju je otac “rezao po njenim privatnim dijelovima”. 

Po američkom saveznom zakonu, izričito je zabranjena praksa genitalnog sakaćenja, ali mnoge savezne države još nemaju zakon prema kojem se ona kažnjava. Zakonodavci države Georgije, gdje se incident dogodio, uspjeli su uz pomoć majke djevojčice donijeti zakon protiv sakaćenja prošle godine.

Tijekom suđenja Khalid je poricao krivnju. Naveo je kako je odrastao u Adis Abebi, glavnom gradu Etiopije, te kako je to praksa u ruralnim dijelovima zemlje. Njegov odvjetnik naveo je kako je djevojčica osakaćena, ali je rekao kako za to može biti kriva i obitelj njezine majke koja je emigrirala iz Južne Afrike. Khalid i Fortunate rastali su se inače prije tri godine.

Prema procjenama od 2001. godine je 130 milijuna žena diljem svijeta obrezano. Jedini cilj tog barbarstva je ženi uskratiti seksualno zadovoljstvo. U tu svrhu upotrebljavaju se noževi, britve pa čak i oštro kamenje. Taj “alat” najčešće nije steriliziran i na istoj se ceremoniji osakaćuje više djevojčica, nakon čega one dobivaju teške upale, a kasnije noćne more, depresiju, šok i osjećaj izdaje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene