Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Za eksplozije u Turskoj odgovorni Kurdski separatisti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Eksploziju u kojoj je u ponedjeljak u Antaliji poginulo troje ljudi, prouzročila je bomba koju je, prema pisanju turskog tiska, postavila separatistička Radnička stranka Kurdistana (PKK), prenose u utorak agencije.

 "Pokolj PKK-a u Antaliji", naslov je teksta u Milliyetu, dok Sabah piše da policija traga za trojicom osumnjičenih. 

Pročitajte i ovo Eksplozija u restoranu u Kini nesreća u Kini, ima poginulih VIDEO Snažna eksplozija u restoranu uhvaćena na kameri: Pogledajte trenutak užasa Prizori nakon eksplozije u elektrani Uzrok nepoznat VIDEO/FOTO Eksplozija u elektrani u Rusiji: Traga se za nestalima, 18 ljudi ozlijeđeno, troje u teškom stanju

Antalija je popularno ljetovalište na jugu zemlje koje svake godine privlači milijune ruskih i njemačkih turista. 

Ta je eksplozija uslijedila nakon četiri odvojene eksplozije počinjene u nedjelju i ponedjeljak kada su ranjene ukupno 22 osobe u komercijalnoj četvrti Istanbula i popularnom turističkom središtu Marmarisu. 

Prema navodima očevidaca, eksplozije u Marmarisu dogodile su se u blizini jednog restorana brze prehrane te ureda jedne aviokompanije a prema britanskome ministarstvu vanjskih poslova ranjeno je deset britanskih turista. 

Odgovornost za taj napad preuzela je skupina Sokolovi slobode Kurdistana (TAK), pridružene PKK-u. PKK Turska, SAD i EU smatraju terorističkom organizacijom odgovornom za smrt više od 30 tisuća osoba. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene