Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Eksploziju u kojoj je u ponedjeljak u Antaliji poginulo troje ljudi, prouzročila je bomba koju je, prema pisanju turskog tiska, postavila separatistička Radnička stranka Kurdistana (PKK), prenose u utorak agencije.


 "Pokolj PKK-a u Antaliji", naslov je teksta u Milliyetu, dok Sabah piše da policija traga za trojicom osumnjičenih. 

Vezani članci Požar u stanu u naselju Siget Požar i eksploziju u Sigetu izazvala zamjena plinske boce: ''Užasno je smrdilo, kao po spaljenoj gumi" Hitna pomoć, ilustracija U eksploziji kod Samobora jedna je osoba teško ozlijeđena, sumnja se na curenje plina

Antalija je popularno ljetovalište na jugu zemlje koje svake godine privlači milijune ruskih i njemačkih turista. 

Ta je eksplozija uslijedila nakon četiri odvojene eksplozije počinjene u nedjelju i ponedjeljak kada su ranjene ukupno 22 osobe u komercijalnoj četvrti Istanbula i popularnom turističkom središtu Marmarisu. 

Prema navodima očevidaca, eksplozije u Marmarisu dogodile su se u blizini jednog restorana brze prehrane te ureda jedne aviokompanije a prema britanskome ministarstvu vanjskih poslova ranjeno je deset britanskih turista. 

Odgovornost za taj napad preuzela je skupina Sokolovi slobode Kurdistana (TAK), pridružene PKK-u. PKK Turska, SAD i EU smatraju terorističkom organizacijom odgovornom za smrt više od 30 tisuća osoba.