Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Američka medijska carstva

Odvažan pristup: Ponudio im 80 milijardi dolara, a oni ga odbili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Medijsko carstvo Ruperta Murdocha Twenty-First Century Fox, ponudilo je Time Warneru 80 milijardi dolara ne bi li ga kupili.

Hrabar pristup Ruperta Murdocha nije urodio plodom, jer ga je Time Warner odbio. Twenty-First Century Fox i Time Warner dvije su najveće američke medijske kompanije u sektoru zabave, piše New York Times.

Pročitajte i ovo Nina Obuljen Koržinek Plenkovićeva uzdanica Ministrica je puna vjere i nade: ''Kazneni zakon unaprijedit će status novinara'' Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a Za Dnevnik Nove TV Predsjednik HND-a o obratu u slučaju lex AP: "Ovo je ustupak pod pritiskom, ali i zamka. Sad imamo još više razloga za prosvjed''

Murdoch je svoje carstvo izgradio tijekom pet desetljeća proširivanja broja filmskih studija i televizijskih postaja, novina... koje je kupovao. Često je isprva bio odbijen, ali kada mu je neka medijska kuća bila target, obično bi je na kraju kupio.

Luksuzna jahta Ruperta Murdocha snimljena u Rovinju!

Zajedno bi Fox i Time Warner bili golemo medijsko carstvo s nizom televizijskih mreža poput Foxa, Fox Newsa, FX-a, TNT-a, TBS-a, HBO..., a prihod bi im bio 65 milijardi dolara.

Kada bi kupili Time, Fox bi vjerojatno prodao CNN, kažu upućeni u Murdochov plan.

Time Warner odbio je ponudu. Nije još poznato koji će biti sljedeći Murdochov potez.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene