Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Wolfowitz je prekršio pravila dajući povišicu svojoj ljubavnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktor Svjetske banke Paul Wolfowitz prekršio je pravila i etički kodeks te je svoj vlastiti interes pretpostavio interesu banke, stoji u izvješću posebnog odbora.

Banka se također suočava s "krizom vodstva", objavilo je to tijelo u izvješću upućenom Odboru guvernera.

Pročitajte i ovo Ilustracija Budite na oprezu Idete li na cestu, neke stvari morate znati: Pogledajte što se sve od danas mijenja u prometu Slika nije dostupna ODNOSI NA RUBU Vulin nakon zabrane ''privatnog posjeta'' Vučića Hrvatskoj: ''Svi hrvatski dužnosnici od danas su u posebnom režimu kontrole''

Wolfowitz, sukreator iračkog rata koji je stekao brojne neprijatelje među menadžerima i osobljem Svjetske banke, bori se za ostanak na dužnosti nakon što je odbor utvrdio da je prekršio etička načela povisivši plaću svojoj partnerici koja je radila u Svjetskoj banci.

Wolfowitz bi s članovima odbora o izvješću trebao razgovarati u utorak. On bi im trebao objasniti zašto je dao povišicu i pramoknuo svoju djevojku Shahu Riza, samo tri mjeseca nakon što je u lipnju 2005. godine postao šef te financijske institucije.

Wolfowitz (63) opovrgava da je bilo što loše učinio i tvrdi da je u svome radu slijedio preporuke etičkog odbora banke.

Među njegovim najžešćim kritičarima su Njemačka, Francuska, Nizozemska i Norveška koje traže hitnu rezoluciju o skandalu koji je mjesec dana potresao Svjetsku banku.

Američki predsjednik George Bush, koji je predložio Wolfowitza na dužnost, i dalje ga podupire. No, ministar financija Henry Paulson, glavni američki predstavnik u Svjetskoj banci, oprezniji je u iskazivanju potpore Wolfowitzu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene