Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trag policijskog istražitelja

OTVORENA NOVA ISTRAGA Otmičar Natasche Kampusch ipak se nije ubio?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijsko tužiteljstvo istražuje je li otmičar Nataše Kampusch koji ju je osam godina držao u zatočeništvu ubijen.

Službena verzija policije kaže da se Wolfgang Priklopil bacio pod vlak kada je shvatio da je njegova zatočenica i seksualna robinja, Natascha Kampusch uspjela pobjeći iz podruma kuće nakon 3096 dana.

Međutim, policijski poručnik Franz Kröl, koji je vodio slučaj tvrdio je da ima trag koji dokazuje da se Prikolopil nije bacio pod vlak. Kröl je maknut s istrage, no vodio je samostalnu, paralelnu istragu šest mjeseci, a onda je pronađen mrtav. Navodno se ubio hicem iz pištolja, no njegov brat sumnja u takav scenarij jer oproštajno pismo navodno nije pisano Franzovim rukopisom što je potvrdio i ekspert.

Karl je sada podnio prijavu u vezi smrti Wolfganga Priklopila zbog sumnji koje je imao i bivši glavni policijski istražitelj - da je otmičar u stvari ubijen a onda bačen pod vlak. Tužiteljstvo u Beču potvrdilo je ponovno pokretanje slučaja.

Najviše sumnjiv je Prikolpilov najbolji prijatelj, Ernst Holzapfel koji je navodno, odmah nakon što je Nataša pobjegla ušao u Priklopilovu kuću i uzeo računalo, prema tvrdnjama jednog od svjedoka. Također, školarka koja je vidjela otmicu desetogodišnje Kampusch izjavila je da su bila dvojica otmičara, no policija je tvrdila da je krivo vidjela i da se zabunila. Zanimljivo je i da je Holzapfel naslijedio svu Priklopilovu imovinu jer je tvrdio da mu je posudio novac, odnosno da mu je ovaj dužan.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na suđenju Pet osoba umrlo nakon što je pojelo kajmak koji je u Austriji proizvodio Srbin: Otkriven niz propusta u mljekari Snažan potres koji je pogodio Austriju osjetio se i u Hrvatskoj Usred noći Potres pogodio Austriju, osjetio se i u Hrvatskoj: "Podrhtavanje me probudilo. Nismo znali što se događa"

Natascha je oteta 2. ožujka 1998.godine i više od osam godina Priklopil ju je držao u podrumu svoje kuće. Pobjeći je uspjela 23. kolovoza 2006. godine, piše The local Austria.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene