Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Usporedio muslimansku vjeru s fašizmom

Wilders: Zbog kritiziranja islama me se progoni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nizozemski zastupnik krajnje desnice Geert Wilders kojemu se sudi za poticanje rasne mržnje i za diskriminaciju muslimana, rekao je na sudu u Amsterdamu da ga se 'progoni' zbog protuislamskih stajališta.

'Građani koji kritiziraju islam plaćaju visoku cijenu. Izloženi su prijetnjama, progonjeni i s njima se postupa kao s kriminalcima', rekao je zastupnik na proceduralnom saslušanju koje se prenosilo na internetu. 'Onaj tko govori istinu je u opasnosti', dodao je predsjednik Stranke slobode (PVV) kojega se sudbeno goni zbog toga što je islam nazvao 'fašističkim' i što je zatražio zabranu Kurana koji je usporedio s knjigom Mein Kampf Adofa Hitlera.

Pročitajte i ovo Ilustracija nesreća u Nizozemskoj VIDEO U urušavanju mosta u izgradnji poginule dvije osobe: "Hitne službe izvlače zatrpane žrtve" Geert Wilders Protivi se pomoći Nizozemski Donald Trump poručio: "Mi smo europske budale jer smo primili najviše ukrajinskih izbjeglica"

>> Započelo suđenje Geertu Wildersu za govor mržnje

Suđenje Wildersu koje je počelo 4. listopada 2010. prekinuto je 22. listopada, pošto su suci izuzeti na optuženikov zahtjev. Nadnevak novog suđenja još nije utvrđen. Stranka slobode (PVV) Geerta Wildersa koja je na parlamentarnim izborima 9. lipnja 2010. osvojila treće mjesto, pružila je potporu vladi novog nizozemskog premijera, liberala Marka Ruttea. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene