Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nizozemski zastupnik krajnje desnice Geert Wilders kojemu se sudi za poticanje rasne mržnje i za diskriminaciju muslimana, rekao je na sudu u Amsterdamu da ga se 'progoni' zbog protuislamskih stajališta.


'Građani koji kritiziraju islam plaćaju visoku cijenu. Izloženi su prijetnjama, progonjeni i s njima se postupa kao s kriminalcima', rekao je zastupnik na proceduralnom saslušanju koje se prenosilo na internetu. 'Onaj tko govori istinu je u opasnosti', dodao je predsjednik Stranke slobode (PVV) kojega se sudbeno goni zbog toga što je islam nazvao 'fašističkim' i što je zatražio zabranu Kurana koji je usporedio s knjigom Mein Kampf Adofa Hitlera.

Vezani članci Jacques Houdek Houdek šokiran nominacijama za Porin, brutalno iskreno komentirao ignoriranje Roka Blaževića i klanove na sceni Policija u Londonu nakon terorističkog napada - 3 Dvije eksplozije pisama bombi u Nizozemskoj: Nitko nije ozlijeđen, traži se počinitelj

>> Započelo suđenje Geertu Wildersu za govor mržnje

Suđenje Wildersu koje je počelo 4. listopada 2010. prekinuto je 22. listopada, pošto su suci izuzeti na optuženikov zahtjev. Nadnevak novog suđenja još nije utvrđen. Stranka slobode (PVV) Geerta Wildersa koja je na parlamentarnim izborima 9. lipnja 2010. osvojila treće mjesto, pružila je potporu vladi novog nizozemskog premijera, liberala Marka Ruttea. (Hina)