Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Wikipediu krive za loše ocjene učenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Škotsko vijeće roditelja smatra da je za postizanje loših rezultata na ispitima u školama kriva Wikipedia.

Elanor Coner, glasnogovornica SPTC-a, kaže kako se učenici jako dobro snalaze s radom na računalu, ali kada je riječ o istraživanju, ne posvećuju mu puno vremena.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin i Andrej Plenković građani su odlučili Rijeke pravde vs. HDZ: Pogledajte tko je odnio pobjedu u velikim gradovima Autobusna nesreća, ilustracija U samo dva dana Nova autobusna nesreća u Njemačkoj: Ozlijeđeni deseci učenika

- Opasno je jer je internet prepun stranica sa subjektivnim mišljenjima i nepotpunim ili netočnim informacijama koje učenici oni uzimaju kao činjenice, zdravo za gotovo, dodaje Elanor Coner.

Postotak prolaznosti učenika na ispitima u Škotskoj najniža je u protekle četiri godine.

Većina članaka koji se objavljuju na Wikipediji podložni su manipulaciji, posebno zapisi o političkim prilikama, strankama, koji u političkom prepucavanju mogu biti korišteni i u propagandne svrhe.

Tako je u jednom je trenutku na Wikipediji bio neumjesan komentar i opis političke veze bivšeg britanskog premijera Tonya Blaira i Georgea Busha, predsjednika SAD-a.

I dok s Wikipedije poručuju da su poduzeli određene mjere kako bi poboljšali istinitost objavljenih podataka i kako bi se obračunali s onima koji pokušavaju istima manipulirati, ipak upozorava da su greške moguće, posebno u manje čitanim člancima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene