Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gube 500.000 eura na tjedan

WikiLeaksu zbog novca prijeti gašenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Internetska stranica WikiLeaks, suočena s ogromnim financijskim teškoćama, neće moći preživjeti ako se ovakvo stanje nastavi, rekao je njezin osnivač Julian Assange.

'Nećemo moći preživjeti ako se ovakvo stanje nastavi', rekao je Assange u razgovoru za radio Europe 1. 'Novac od donatora nam ne stiže jer su nam svi računi blokirani. Procjenjujem da gubimo 500.000 eura na tjedan', dodao je. No 'pokušat ćemo reagirati'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dokaz o pokretanju istrage? SAD od Twittera traži podatke o Assangeu Slika nije dostupna Iz kućnog pritvora Assange: Progone me kao američke Židove 50-ih!

>> SAD od Twittera traži podatke o Assangeu

Assange koji je u Londonu u kućnom pritvoru rekao je u ponedjeljak za švicarske medije da njegova stranica gubi više od 480.000 eura na tjedan otkako je počela objavljivati diplomatske bilješke.

Australac koji je trenutačno na uvjetnoj slobodi u Velikoj Britaniji, čeka suđenje i moguće izručenje Švedskoj, gdje ga traže zbog silovanja. Nadnevak suđenja utvrdit će se na ročištu zakazanom za danas u Londonu.

Washington pak razmišlja o optužbi za špijunažu, pošto je WikiLeaks objavio tisuće brzojava američkih diplomata. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene