Obavijesti Video Pretražite Navigacija

WHO: Smrtonosni virus u Kini nije prijetnja OI

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zarazni enterovirus tipa VI71 od kojega je do sada u Kini umrlo 25. djece vjerojatno neće predstavljati prijetnju održavanju olimpijskih igara, iako je još uvijek prerano govoriti o tomu hoće li virus dosegnuti vrhunac tijekom toplijih mjeseci - lipnja i srpnja, izvijestili su iz Svjetske zdravstvene organizacije.

Prema zadnjim podacima, od posljedica virusa, od kojega obolijeva najviše djece do šest godina, do sada je umrlo 25. djece, većinom u južnoj pokrajini Guangdong, unatoč pojačanim naporima kineskog ministarstva zdravstva da prekinu lanac zaraze virusom.

Pročitajte i ovo Ilustracija nova prijetnja Opasan virus ubrzano se širi, stižu ozbiljna upozorenja na novu epidemiju: "Rizik je velik za cijeli svijet" Slika nije dostupna Virus H1N1 Povratak svinjske gripe, u Pekingu umrle dvije žene

U središnjoj je Kini prijavljeno više od 620 novih slučajeva infekcije spomenutim virusom, što je broj ukupno zaraženih do danas povećalo na 5.151 osobu, izvijestili su državni mediji.

Širenje virusa predstavlja dodatni problem za kinesku vladu, uz dosadašnji problem nemira na Tibetu, nakon kojega su uslijedili prosvjedi diljem svijeta, s obzirom da se u zemlji obavljaju pripreme za održavanje Olimpijskih igara.

"Ne mislim da postojanje virusa predstavlja bilo kakav problem ili prijetnju kada je riječ o održavanju Olimpijskih igara i ostalih, uz to vezanih događaja. Bolest uglavnom pogađa djecu do šest godina", rekao je predstavnik WHO-a za Kinu Hans Troedsson.

On je dodao kako je broj oboljelih od ove vrste virusa obično najviši tijekom lipnja i srpnja, što znači da bi se broj zaraženih mogao povećati s povećanjem temperature. Zaraza virusom 71 karakteristična je za topla područja Azije - Singapura, Vijetnama i Tajvana, kazao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene