Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Washington zabrinut zbog uhićenja oporbenih čelnika u Rusiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države izrazile su zabrinutost zbog uhićenja više političkih protivnika ruskog predsjednika Vladimira Putina, među kojima je i svjetski šahovski prvak Gari Kasparov.

"Sjedinjene Države zabrinute su zbog vijesti o agresivnom ponašanju ruskih vlasti prema pripadnicima oporbe koji su u subotu prosvjedovali u Moskvi", priopćio je State Department.

Pročitajte i ovo Policija uzima dokumente iz tvrtke Drava International - 2 Pokrenuta istraga Nova akcija EPPO-a: Troje uhićeno zbog prijevara s poticajima i krivotvorenja Uhićenje u Njemačkoj; ilustracija - 4 Angažirano 130 policajaca Uhićena pripadnica Frakcije Crvene armije: Skrivala se 30 godina, neki članovi su još u bijegu

"Posebno smo zabrinuti zbog uhićenja i zadržavanja u pritvoru nekoliko oporbenih čelnika, među kojima je i Gari Kasparov", dodaje se u priopćenju.

Ruska policija je rastjerala sudionike prosvjednog mimohoda u Sankt Peterburgu i privela dvjestotinjak ljudi, među kojima oporbene čelnike, tjedan dana uoči parlamentarnih izbora.

Kasparov, vođa pokreta Druga Rusija, osuđen je na pet dana zatvora zbog nedopuštenog održavanja prosvjeda.

Putin, nositelj liste stranke Ujedinjena Rusija na parlamentarnim izborima 2. prosinca, optužio je u srijedu svoje protivnike da "izlaskom na ulice" žele "provocirati" i nazvao ih "šakalima" koji traže novac inozemnih financijaša.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene