Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp

Američki predsjednik Donald Trump pod istragom je ekipe posebnog tužitelja Roberta Muellera, ali protiv njega se za sada ne planira nikakva optužnica, objavio je u utorak Washington Post citirajući neimenovane izvore.


Mueller je zadužen da odredi je li bilo dosluha između Trumpove ekipe i Rusije tijekom predsjedničke kampanje 2016.

Vezani članci Donald Trump Objavljene bilješke koje pokazuju kako je Trump pritiskao pravosuđe da proglasi izbore prevarom: ''Samo kažite da su korumpirani, ostalo prepustite meni'' Slika nije dostupna Podnesene prve optužbe u istrazi mogućeg ruskog miješanja u američke izbore

Trump osuđuje tu istragu usmjerenu protiv njega kao "lov na vještice". Moskva niječe ikakvu umiješanost ruskih vlasti u američku kampanju.

Washington Post koji se poziva na tri neidentificirana izvora piše da tužitelj Mueller ne smatra Donalda Trumpa metom istrage, što znači da ne raspolaže indicijama koje bi otvorile put optužnici.

Po istim izvorima, Mueller je kazao odvjetnicima predsjednika da priprema izvješće o Trumpovu djelovanju, kao i o mogućoj opstrukciji pravosuđa s njegove strane.

Nekadašnji direktor FBI-a i savezni tužitelj, Mueller je imenovan u svibnju 2016. za istragu mogućnosti dosluha između Trumpove kampanje i ruskih vlasti. (Hina)