Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlasti glavnog američkog grada Washingtona objavile su da vode tešku bitku s činjenicom da je je epidemija HIV virusa na području grada poprimila takve razmjere da je stanje gore nego na području nekih afričkih država.


Naime, HIV virusom je zaraženo 3 posto stanovnika Washingtona starijih od 12 godina. Najugroženija skupina je afroameričko stanovništvo i osobe između 40 i 49 godina starosti. Tako se Washington po učestalosti zaraze HIV-om i oboljenja od AIDS-a nalazi na razini Ugande, prenosi BBC.

Vezani članci Slika nije dostupna Zbog njih je zavladala panika na snimanjima PORNIĆA! Slika nije dostupna HIV-om namjerno zarazio više od 300 ljudi?!

Ipak, gradske vlasti tvrde da se već mnogo toga učinilo na rješavanju problema, tj. širenja zaraze., iako su stručnjaci svjesni da su postoci kudikamo veći jer određen broj stanovnika živi s bolešću, a da toga nije ni svjestan. Stoga se procjenjuje da je ukupan postotak stanovništva koje je zaraženo virusom ili boluje od AIDS-a oko 5 posto.

Najveći postotak zaraženih, od čak 6,5 posto, bilježi se među Afroamerikancima, slijede Hispanoamerikanci sa 3 posto te bjelačko stanovništvo sa 2,6 posto.