Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njemu nije smetalo

"Vučiću, liječi se!" - U Beogradu unatoč pandemiji koronavirusa održan prosvjed protiv Vučića kojeg je predvodila oporba

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić DNEVNIK.HR
Aktualno Galerija +0 Aleksandar Vučić Galerija 1/1 >>
U Beogradu održan miran prosvjed protiv Aleksandra Vučića unatoč mjerama protiv pandemije koronavirusa. On prosvjednicima odgovorio da je zabrinut za njihovo zdravlje, a oni njemu skandirali "Vučiću, liječi se!".

U Srbiji je u Beogradu ispred ureda predsjednika Srbije Aleksandra Vučića održan jednosatni prosvjed. Okončan je bez incidenata, no ispred Vučićeva ureda okupilo se nekoliko stotina građana i čelnika stranaka iz oporbenog Saveza za Srbiju.

Pročitajte i ovo Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati Slika nije dostupna Zbog pooštravanja mjera Prosvjedi u Beogradu i Novom Sadu: U srijedu ozlijeđene najmanje 42 osobe, uhićeni deseci prosvjednika

Prosvjed je započeo pljeskom zahvalnosti liječnicima i članovima medicinskog osoblja zbog borbe s koronom, no nastavio se bukom, zviždaljkama i povicima "Uhitite Vučića", "Vučiću liječi se" i "Vučiću lopove".

Organiziran je kao nastavak akcije "Bukom protiv diktature", koja je prethodno, zbog policijskog sata, nekoliko dana trajala iz stanova, balkona i terasa, odakle su građani bukom pokazivali nezadovoljstvo potezima vlasti tijekom epidemije koronavirusa.

Čuvalo ga osiguranje, prosvjed mu ne smeta

 

Zgradu Predsjedništva osiguravali su pripadnici specijalne vojne postrojbe "Kobre", koji su dio sigurnosnog sustava predsjednika Republike, te skupina privatnih zaštitara, a nakon sat vremena skup je završen mirno i okupljeni su se razišli.

Vučić je  u emisiji "Ćirilica" komercijalne TV Happy, rekao kako ga nije zabrinuo prosvjed i poruke sudionika "jer nije čuo nikakav program, samo uvrede". Zabrinut je jer su se, kako je rekao, ljudi okupili ne poštivajući savjete liječnika o izbjegavanju skupova i socijalnih kontakata.

"Uvijek se radujem tim demonstracijama jer ponekad možete čuti i nešto korisno, da nešto niste dobro napravili. Ja nemam problem s demonstracijama i lupanjem u lonce", rekao je Vučić.

U Srbiji je četvrtak 7. svibnja, poslije ukidanja izvanrednog stanja uvedenog 15. ožujka zbog pandemije koronavirusa, prvi dan bez policijskog sata i zabrane kretanja starijim od 65 godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene