Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vučićeva odluka

Vojska stigla u Šid: Specijalci sa dugim cijevima u migrantskim kampovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aktualno Galerija +0 Migranti u Šidu Galerija 1/1 >>
Predsjednik Srbije u subotu ujutro rekao je kako je nužna hitna upotreba vojske.

Tri migrantska centra osigurava vojska Srbije, koja je u Šid stigla u večernjim satima, javlja B92. 

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Geopolitika Vučić upozorio: "Za tri do četiri mjeseca bit će najgora situacija od Drugog svjetskog rata" Aleksandar Vučić - 1 Posjetio Macrona Vučić nabavlja 12 borbenih aviona, cijena je paprena

Jedinice Vojske Srbije rapoređene su na osiguranju Prihvatnog centra Adaševci, a u tijeku  je raspoređivanje jedinica na zadacima osiguranja preostala dva prihvatna centra u Šidu – Principovac i Šid – Stanica, navedeno je u priopćenju Ministarstva obrane Srbije. 

U Adaševce i Šid ranije tijekom dana je stigla vojna policija koja je pripremala teren za vojsku, piše Blic.

Kako reporteri "Blica" javljaju, danas su vidljive manje aktivnosti migranata koji se kreću autoputom i sporednim putevima u nadi da će sada, kada je ukinuto izvanredno stanje, doći do Hrvatske.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ujedno i glavni zapovjednik oružanih snaga, naredio je u subotu ujutro hitnu upotrebu vojske kako bi od migranata štitila građane Šida, javlja Tanjug.

Vučić kaže da želi osigurati građane i njihovu imovinu. 

"Postupio sam u skladu s procjenama naših sigurnosti i građana Šida. Vojna policija zauzet će sva tri punkta i preuzeti potpunu konrolu", izjavio je Vučić. "Ljudi su gladni, upadaju po njivama i štalama, ali nema drame."

Tijekom izvanrednog stanja u Srbiji zbog pandemije koronavirusa, koje je trajalo od 15. ožujka do 8. svibnja, Vojska Srbije osiguravala je migrantske kampove i centre za azil u kojima je, prema podacima Komesarijata za izbjeglice, smješteno oko 8.500 ljudi.

U tri migrantska centra na području Šida - Adaševcima, Principovcu i u Šidu - prema posljednjim podacima nalazi se između 1.500 i 2.000 migranata. U Šidu je i ranije bilo problema s migrantima pa je Vučić slao pojačane policijske snage.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene