Ana Brnabić, Aleksandar Vučić i Nebojša Stefanović
Ana Brnabić, Aleksandar Vučić i Nebojša Stefanović Foto: Milan Maricic/PIXSELL

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić večeras je uživo na javnoj televiziji pokazao fotografije masakriranih tijela navijača, za čije je likvidacije osumnjičena kriminalna skupina Veljka Belivuka, zvanog i Velja Nevolja.


Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić večeras je nakon sjednice Savjeta za nacionalnu sigurnost na javnoj televiziji pokazao fotografije oružja i mrtvih tijela s tragovima mučenja i vidljivim ozljedama.

Vezani članci Koronavirus u Srbiji Kod susjeda blago pada broj novozaraženih, no novog ublažavanja mjera nema Koronavirus u Srbiji Brojke u Srbiji rastu, bolnice pucaju po šavovima: Nakon vikend-lockdowna liječnici traže potpuno zatvaranje

Fotografije pokazuju zločine za koje je osumnjičena kriminalna organizacija na čelu s Veljkom Belivukom poznatijim pod nadimkom Velja Nevolja. Vučić je napomenuo kako je istraga proširena i na četvrto ubojstvo, ali da će ju proširiti i dalje ako dokazi budu išli u tom smjeru, prenosi Blic.

"Istražujemo i četvrto ubojstvo, a skupljamo dokaze i za peto, šesto i sedmo", dodao je Vučić te potom pokazao fotografije na kojima se vide tijela ubijenih, za čije je likvidacije osumnjičena Belivukova grupa. Na fotografijama su također prikazani i snajperi.

Slike je odlučio objaviti nakon Savjeta za nacionalnu sigurnost, na kojemu je bio s premijerkom Anom Brnabić i ministrom unutarnjih poslova Aleksandrom Vulinom.

Prije samog pokazivanja slika rekao je kako nisu odlučili pustiti snimku nedjela, ali i kako imaju slike na kojima su sakrili lica. Netom prije objave rekao je kako će se vidjeti "samo dvije osobe likvidirane na brutalan i monstruozan način".

Vulin je pak, uoči prikaza slika, upozorio gledatelje. "Sljedećih 30 sekundi maknite djecu od televizora, jer ovo što ćemo vam pokazati jednostavno je odvratno. Dugo smo se lomili hoćemo li vam prikazati ovo, dugo smo razmišljali hoćemo vam to napraviti tako da poštujemo zakon. Ovo što ćemo vam prikazati je odvratno, zastrašujuće, iako je samo manji dio onoga čime raspolažemo", zaključio je.

Vučić je još prošle nedjelje najavio kako će javnosti prikazati neke od najjezivijih dokaza protiv kriminalne grupacije okupljene oko Belivuka. Zaključio je kako će javnost u Srbiji i Europi ostati šokirana stravičnim zločinima navedene grupe.