Iznimna bliskost u Beogradu bila je posebno vidljiva u obraćanju hrvatskog člana predsjedništva BiH Čovića Aleksandru Vučiću..


Predstavnici naroda koji su dijametralno suprotno doživjeli posljednje dvije presude haškog suda, pokazali su iznimnu bliskost.

Vezani članci Aleksandar Vučić Vučić ponudio Beograd Rusima i Ukrajincima za pregovore: ''Ne miješamo se ni u što'' Aleksandar Vučić Haradinaj spominjao novo bombardiranje Beograda. Vučić: ''Hoće li nas bombardirati on ili netko drugi?''

Posebno je to bilo vidljivo u obraćanju hrvatskog člana predsjedništva BiH Čovića srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću.

"Uvaženi predsjedniče republike Srbije, dragi Aco, predstavnici izaslanstava dvije države, drago mi je da smo danas mogli u jednom ovakvom ozračju kakvo je moguće, ja bih rekao, samo ovdje doživjeti sinoć večeru i cjelodnevne danas naše aktivnosti ovdje", rekao je Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH.

Konferencija za novinare u Beogradu bila na rubu skandala

Podsjetimo, u Beogradu su se u srijedu sastali članovi Predsjedništva BiH i srbijanski državni vrh. Jedna od tema bila je status Kosova.

Beogradski mediji ocijenili su kako je zajednička konferencija za medije poslije sastanka tročlanog vodstva BiH s Aleksandrom Vučićem u Beogradu bila "na rubu skandala" te da "Izetbegović potkopava dogovor sa sastanka".

Naime, Bakir Izetbegović na konferenciji za medije mimo protokola je uzeo riječ s namjerom da dodatno objasni stajalište o Kosovu o kojem su prehodno već govorili Vučić kao domaćin i Dragan Čović kao predsjedajući Predsjedništva BiH poručivši da će BiH u slučaju Kosova pratiti stajalište Srbije.

"Dogovoreno je da BiH neće mijenjati svoj stav, odnosno da neće to učiniti sve dok Srbija ne bude promijenila svoje stajalište (o Kosovu)", prenio je izvor Blica blizak današnjim razgovorima.

No dogodio se obrat kada je Izetbegović samoinicijativno stao pred mikrofon i poručio nešto drugačije. "Međunarodna politika i stavovi će se odlučivati u Sarajevu. Uzet ćemo u obzir stavove zemalja u okruženju, ali i s EU-om. Vanjska politika vodi se u BiH. Zamolio sam Čovića da iznese vlastiti stav", rekao je Izetbegović, prekinuvši konferenciju Čovića i Vučića, nakon obraćanja dvojice dužnosnika.

Reagirao je Vučić, navodeći kako je naveo dio iz službenih razgovora: "Ja ću vam objasniti. Citirao sam ono što sam službeno dobio. Eto, tako izgleda (razgovor) i oko granice i oko svega", rekao je novinarima Vučić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju