Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vražji bazen, najopasniji i najljepši na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vražji bazen sigurno je za ljubitelje adrenalina i straha nepresušan izvor inspiracije. Radi se o bazenu kojega je priroda sama napravila na samom rubu litice najvećeg i najopasnijeg slapa na svijetu. Nije ni čudo da nosi ime Vražji bazen.

Iako milijuni galona vode padaju niz Victorijin slap rijeke Zambezi, kupači mogu doplivati do samog ruba slapa s kojeg  se pruža nevjerojatan pogled. Stijena najhrabrijima dopušta da se nagnu te gledaju niz provaliju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Trovanje Koliko je opasan klor? Jaka kemikalija može izazvati i smrt Evakuacija hotela Radisson Blu u Splitu - 4 službe na terenu Otkriveno što se dogodilo s klorom: Evakuiran splitski hotel, pet osoba je u bolnici

Između rujna i prosinca svake godine, kad je kraj suhe sezone, turisti mogu zaroniti u prirodni bazen rijeke Zambezi.

Iako izgleda vrlo primamljivo, zasigurno treba dosta hrabrosti kako biste se prvi put okupali u ovom prirodnom fenomenu. 

Turisti koji, da bi došli do željenog dijela, trebaju prijeći višesatnu zahtjevnu stazu po visokim temperaturama, nagrađeni su fascinantnim prizorom. 

Iako prelijep, ovaj bazen izrazito je opasan, jer samo jedan krivi korak vodi vas u sigurnu smrt. 

Francis Stugren, software inžinjer, i njegova supruga  Angela, posjetili su slap na svoju prvu godišnjicu braka te tvrde da je adrenalin veći nego kod bungee jumpinga.

'Doći na Vražiji bazen u prvim minutama  garantira navalu adrenalina. Pomisao da vas voda u sekundi može odvući nevjerojatna je', kazao je Francis. 

'Odlično je, izrazito je zabavno. Neki ljudi uživaju u tišini, plivajući i i diveći se prirodi, dok drugi jednostavno vrište', dodaje. 

Victorijini slapovi smješteni su na granici Zambije i Zimbabvea, a lokalnom stanovništvu poznati su kao Mosi-oa-Tunya ili 'The Smoke thet Thunders'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene