Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konvoj za Gazu vratio se u Tursku

Vratio se humanitarni brod kojeg je napala izraelska vojska

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski brod Mavi Marmara, koji je bio dio humanitarnog konvoja za Gazu koji je izraelska vojska napala 31. svibnja, stigao je u Tursku, objavili su turski mediji.

Turske vlasti poduzele su stroge mjere sigurnosti zbog njegova dolaska, zabranivši novinarima pristup u luku, javila je agencija Anadolija.

Pročitajte i ovo Zločin protiv čovječnosti u Pojasu Gaze - 3 Potresni prizori Stotine tisuća djece gladuju, jedu hranu za konje, piju more: "Makar umrla, želim uzeti vreću brašna jer nemam čime nahraniti svoju djecu" Gaza Neizmjerna tuga "Svi su mrtvi! Tenk je pored mene, jako se bojim, dođite po mene", jedne su od posljednjih riječi šestogodišnje Hind u Gazi, kojoj se izgubio svaki trag

Još jedan turski brod, također meta izraelske racije u kojoj je poginulo devetero turskih državljana, stigao je u Iskenderun u petak kasno navečer, dok se treći očekuje kasnije u subotu. Brodove će prvo pregledati turski dužnosnici, a nakon toga izaslanstvo UN-a koje je otvorilo istragu o slučaju.

>> Izrael neće dozvoliti brodovima iz Libanona da odu u Gazu

Izraelski napad na humanitarni konvoj izazvao je veliku diplomatsku krizu između Izraela i Turske, jednog od rijetkih izraelskih saveznika u nemirnoj regiji Bliskog istoka. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene