Inger Støjberg je zahvalila svom osiguranju na intervenciji (FOTO: YouTube/Screenshot)
Inger Støjberg je zahvalila svom osiguranju na intervenciji (FOTO: YouTube/Screenshot)

Posjet deportacijskom centru završio je indicentom, a situacija se zakomplicirala kada su odbijeni tražitelji azila zaključili da ministricu zanima samo jedna obitelj.


Inger Støjberg, danska ministrica zadužena za imigraciju i integraciju, morala je u petak naprasno napustiti sjeverni dio otoka Zealand nakon što su na nju nasrnuli brojni odbijeni tražitelji azila.

Vezani članci Migranti u Sloveniji (Foto: AFP) Slovenska policija privela više desetaka ilegalnih migranata, većina će biti vraćena Hrvatskoj Članovi udruga Are you Syrious? i Centra za mirovne studije (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Centar za mirovne studije traži kazne za nasilje prema migrantima: ''Zato smo na listi zemalja koje krše ljudska prava''

Njezin je bijeg zabilježen kamerom, a kadrovi su svijetu otkrili da je njezin vozač u žurbi pregazio migranticu koja je tijelom pokušala spriječiti odlazak.

Støjberg je deportacijskome centru Sjælsmark toplo dočekana, međutim stvari su naglo izmaknule kontroli kada je četrdesetak migranata shvatilo da s njima neće prozboriti niti riječi.

Optužili su je da ih ignorira, odnosno da je u centar došla samo zbog jedne kurdske obitelji. Kada je krenula prema izlazu, nastala je buka i komešanje, zbog čega je intervenirala policija i njezino osiguranje.

"Dočekali smo je uz cvijeće i kolače, transparente na kojima smo joj poručili da nismo kriminalci, ali ona se posvetila samo jednoj odabranoj obitelji", potvrdio je uzrok incidentu Valid Rahmatti, jedan od ljudi koji čeka da ga danske vlasti deportiraju.

Pregažena žena navodno nije teže ozlijeđena, a Støjberg je nešto kasnije na svome profilu na Facebooku zahvalila osiguranju i vozaču što su je spasili iz situacije koja je, citiramo, mogla završiti potpuno krivo.