Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Posjet deportacijskom centru završio je indicentom, a situacija se zakomplicirala kada su odbijeni tražitelji azila zaključili da ministricu zanima samo jedna obitelj.


Inger Støjberg, danska ministrica zadužena za imigraciju i integraciju, morala je u petak naprasno napustiti sjeverni dio otoka Zealand nakon što su na nju nasrnuli brojni odbijeni tražitelji azila.

Vezani članci Prosvjed migranata, ilustracija Objavljena ''Crna knjiga'' o brutalnosti nad migrantima, dio se odnosi i na Hrvatsku: ''Potpuno smo šokirani beskrajnim pričama o sadističkom nasilju" Njemački Savezni ured za migraciju i izbjeglice BAMF (Foto: AFP) Njemačka: Uhićena djelatnica zbog odobravanja azila u 1200 slučajeva koji nisu ispunjavali kriterije

Njezin je bijeg zabilježen kamerom, a kadrovi su svijetu otkrili da je njezin vozač u žurbi pregazio migranticu koja je tijelom pokušala spriječiti odlazak.

Støjberg je deportacijskome centru Sjælsmark toplo dočekana, međutim stvari su naglo izmaknule kontroli kada je četrdesetak migranata shvatilo da s njima neće prozboriti niti riječi.

Optužili su je da ih ignorira, odnosno da je u centar došla samo zbog jedne kurdske obitelji. Kada je krenula prema izlazu, nastala je buka i komešanje, zbog čega je intervenirala policija i njezino osiguranje.

"Dočekali smo je uz cvijeće i kolače, transparente na kojima smo joj poručili da nismo kriminalci, ali ona se posvetila samo jednoj odabranoj obitelji", potvrdio je uzrok incidentu Valid Rahmatti, jedan od ljudi koji čeka da ga danske vlasti deportiraju.

Pregažena žena navodno nije teže ozlijeđena, a Støjberg je nešto kasnije na svome profilu na Facebooku zahvalila osiguranju i vozaču što su je spasili iz situacije koja je, citiramo, mogla završiti potpuno krivo.