Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vol medijska zvijezda

Visok kao košarkaš, težak kao automobil: "Uvijek je bio veći od ostalih"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veterinarinari su zaključili da je Knickers dosegao impresivnu veličinu među ostalim i zato što je kastriran vrlo mlad.

Farmom na zapadu Australije šeće vol koji je zbog svoje veličine postao prava medijska zvijezda. Vol imena Knickers teži čak 1400 kilograma i visok je 194 centimetra.

Pročitajte i ovo Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan"

Vlasnik Geoff Pearson za australski ABC News rekao je kako je sada sedmogodišnji Knickers oduvijek bio veći od ostalih, a kada je izrastao do sadašnje veličine bio je jednostavno prevelik da bi ga prodao za izvoz. Sada živi miran život na Pearsonovoj farmi.

"Nevjerojatno, ali čim ustane i počne šetati slijedi ga krdo od više stotina grla. Svi znamo kada je Knickers u pokretu", kaže Pearson koji na svojoj farmi ima oko 20.000 grla.

Veterinarinari su zaključili da je Knickers dosegao impresivnu veličinu među ostalim i zato što je kastriran vrlo mlad.

No Knickers nije rekorder. Prema Guinnessovoj knjizi rekorda, najteži vol bio je težak 2267 kilograma, a najviši je imao više od dva metra.

Stručnjaci procjenjuju da je prosječna težina grla bilo koje pasmine stoke oko 630 kilograma, ali i da je prosječna veličina porasla za 18 posto u posljednjih 20 godina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene