Pogled na kineske vojnikinje oduzima dah.


Kineske vojnikinje prvi put sudjelovat će u vojnoj paradi 3. rujna kojom se obilježava 70. godišnjica Drugog svjetskog rata, piše Xinhuanet.

Vezani članci Kineski stealth borbeni zrakoplov J-20 (Foto: Arhiva/AFP) Kinezi prijete: ''Oni su na prekretnici uporabe nekih od najmodernijih sustava naoružanja na svijetu" Slika nije dostupna Filipini: Kineska vojna nazočnost u Južnokineskom moru je prijetnja miru

Ukupno će 51 vojnikinja iz kopnenih, pomorskih i zračnih snaga koračati rame uz rame 156 svojih muških kolega.

U prosjeku su stare 20 godina te visoke 1,78 metara. One su prve žene u 63 godine staroj Narodnoj oslobodilačkoj vojsci, a u službi su od prošlog svibnja.

VIDEO Trčala 20 kilometara s 30 kg na leđima, noge je izdale 20m prije cilja

Vojnikinje su već sudjelovale u javnom događanju kada su ranije ove godine dočekale predsjednika Turkemenistana koji je došao u radni posjet Kini. Ono što kod njih posebno privlači pažnju su suknje iznad koljena i pet centimetara visoka peta.

'One su jednako dobre kao i njihovi muški kolege, možda još i bolje budući da moraju nositi visoke pete', rekao je njihov kapetan Cheng Cheng. Vojna služba za odnose s javnošću napominje kako je to pokazatelj modernizacije vojske.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook