Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vojnici iz BiH uskoro u Afganistanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bosna i Hercegovina pojačat će sudjelovanje svojih vojnika u međunarodnim misijama, a vjerojatno je kako će vojnici iz te zemlje uskoro otići i u Afganistan, prenosi sarajevsko "Oslobođenje".

Ministar obrane BiH Selmo Cikotić potvrdio je za ovaj list kako je pripremljen plan za dodatno angažiranje vojnika iz te zemlje u različitim mirovnim misijama koji sada treba razmatrati Predsjedništvo BiH i donijeti konačnu odluku.

Pročitajte i ovo Rudnik Mramor Zatočen jedan radnik Zbog ignoriranja radnika došlo do nesreće u rudniku: "Naši vapaji su godinama isti, radimo u skučenom prostoru" Slika nije dostupna Vlada traži veći broj vojnika u Afganistanu

"Zahtjevi saveznika su praktično neprekidni. Napravili smo prijedlog proširenja našeg sudjelovanja u međunarodnim operacijama", kazao je Cikotić.

On nije izravno potvrdio kako se vojnike iz BiH planira poslati u Afganistan rekavši tek kako se predlaže proširenje sudjelovanja bosanskohercegovačkih časnika u promatračkim misijama UN-a, a i "postrojbi u sklopu misija koalicijskih snaga".

BiH već gotovo dvije godine šalje pirotehničare iz sastava svojih vojnih snaga u Irak, gdje sudjeluju u operacijama koje predvode američke vojne snage.

Postrojba veličine satnije, čiji se sastav mijenja svakih šest
mjeseci, angažirana je na uništavanju neeksplodiranih sredstava i to čini u sigurnim zonama pod zaštitom američke vojske.

Do sada nitko od vojnika iz BiH nije stradao niti je ozlijeđen u
Iraku, no ministar Cikotić je istaknuo kako se proširenje vojnog angažiranja ne odnosi na tu zemlju.

"Nije vezano za Irak. Moguće je sudjelovanje naših postrojbi izvan Iraka u nekoj drugoj operaciji", kazao je ministar obrane BiH, čija zemlja ima profesionalnu vojsku koja broji deset tisuća ljudi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene