Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijetnje Sjeverne Koreje

'Vojni odogovor bit će najoštrija kazna ikad'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja je zaprijetila da će najstrože kazniti Južnu Koreju zbog vojnih vježbi koje namjerava izvesti sa SAD-om.

Narodna vojska Sjeverne Koreje 'bez milosti će udariti' kako bi odgovorila na manevre, a odluku su obznanili stanovnicima svoje zemlje, kao i inozemstvu. To je službenim medijima prenio glasnogovornik glavnog sjevernokorejskog stožera. 'Vojni odgovor Pyongyanga bit će najoštrija kazna koju je ta zemlje primijenila prema bilo kome u svijetu', stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Odgovor na testu iz Prirode i društva Tužno ili smiješno? Iskren odgovor djeteta na testu nasmijao društvene mreže: "Ovo je bar za pola boda" Slika nije dostupna Pirati pokušali otmicu VIDEO: Vojni brod Južne Koreje spasio brod Sjeverne

Upozorenje je upućeno uoči početka zajedničkih vojnih vježbi američkih i južnokorejskih vojnih snaga koje će se održati pod nazivom Ulchi Freedom Guardian, a trebale bi trajati deset dana. U manevrima će sudjelovati 30.000 američkih vojnika, kazao je američki vojni glasnogovornik, a ostali će američki vojnici biti stacionirani u SAD-u u vježbi sudjelovati putem informatičkih mreža. Uz američke, u vježbama će sudjelovati 56.000 južnokorejskih vojnika.

>> Sjeverna Koreja prijeti nuklearnim ratom

Manevri Ulchi Freedom Guardian dio su niza vojnih vježbi koje provodi Južna Koreja, sa ili bez američkih vojnika, nakon torpediranja južnokorejskog ratnog broda u ožujku. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene